Wednesday, September 23, 2020

ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΤΟ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ


 ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΤΟ ΠΟΥ ΑΣΚΗΣΕ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Οι όπου γης Έλληνες συγχαίρουν τον υπουργό εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος, στο Συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων της Ευρωπαικής Ένωσης, άσκησε βέτο στην πρόταση να επιβληθούν κυρώσεις στην Λευκορωσσία αν δεν επιβληθούν κυρώσεις ταυτόχρονα και στην Τουρκία.


Ασχέτως κομματικής ταυτότητας και φιλοσοφίας λύσης του Κυπριακού όλοι συμπαρίστανται και στηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης.

Οι παραφωνίες της ηγεσίας του ΑΚΕΛ και η διφορούμενη γλώσσα της ηγεσίας του ΔΗΚΟ απλά δεν μετρούν. 


Γι' αυτό και πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων της εθνικής συνείδησης.


Ουδείς φυσικά εκπλήττεται για την στάση τους. Το μεν ΑΚΕΛ είναι ένα εθνομειοδοτικό Τουρκόδουλο Νεοκυπριακό κόμμα. Όσο για το ΔΗΚΟ, με την Ανακοίνωσή του, φαινομενικά προσπάθησε να πλειοδοτήσει για το βέτο της κυβέρνησης, ενώ στην πραγματικότητα προσφέρει γην και ύδωρ στο ΑΚΕΛ, με την διφορούμενη γλώσσα της Ανακοίνωσής του. 


Αυτές είναι οι συνέπειες της αντεθνικής συμμαχίας ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ για την κατάληψη της εξουσίας.


Αντί όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου να δημιουργήσουν αρραγές μέτωπο για να αυξήσουν την διαπραγματευτική μας ισχύ έναντι των ξένων, ορισμένοι βρήκαν την αφορμή να δείξουν -για μια ακόμη φορά- το ενδοτικό τους πρόσωπο ή την μικροκομματική τους μειοδοσία.


Ευχή και ελπίδα μας είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να μείνει άκαμπτος και στην Σύνοδο κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης επειδή είναι πλέον ή βέβαιο ότι θα ασκηθούν σε βάρος της κυβέρνησης της Κύπρου παντοειδείς αφόρητες πιέσεις ή και δελεαστικά ανταλλάγματα για να υπαναχωρήσει από την εθνοπρεπή στάση της.


Η Τουρκία καταλαβαίνει μόνον μια γλώσσα. Την γλώσσα της δύναμης και της αποφασιστικότητας.


Επιτέλους έγινε ένα σωστό βήμα που προκάλεσε εθνική ευφορία και ανάταση.

No comments:

Post a Comment