Tuesday, September 29, 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

=====

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν διεξοδικής συζητήσεως και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εγγράφως εξεφρασμένες απόψεις απάντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, απεφάσισε κατά πλειοψηφία την εν ευθέτω χρόνω μετάθεση της συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως άλλωστε εξέφρασαν στην πλειοψηφία τους τα Μέλη Αυτής.

Αναφορικά με τις τέσσερεις Εισηγήσεις, οι οποίες επρόκειτο να αναγνωσθούν κατά τις Συνεδρίες της ΙΣΙ, απεφάσισε όπως αναθέσει σε Ειδική Επιτροπή την επεξεργασία αυτών, καθώς και του υποβληθέντος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου σχεδίου αντιμετωπίσεως του κορωνοϊού, τα οποία θα αξιοποιηθούν από την μέλλουσα έκτακτη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.

Η ΔΙΣ παρακαλεί, για μία ακόμη φορά, τους πιστούς να ενώσουν τις προσευχές τους με αυτές του ιερού κλήρου για την ταχεία παύση της πανδημίας και να ακολουθούν τις οδηγίες των Ειδικών για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, όχι τόσο από φόβο για την «ατομική» υγιεία τους, αλλά επειδή η πρώτη μετά την αγάπη στον Θεό εντολή, είναι η αγάπη προς τον πλησίον, ο οποίος είναι «ο εν ετέρα μορφή Χριστός».

ΠΗΓΗ:

Ιστοσελίδα “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment