Tuesday, September 22, 2020

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 85ΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


 

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 85ΧΡΟΝΟΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


Της ιστοσελίδας “Ρομφαία”

=====


Έντονη ανησυχία για επέλαση του κορωνοϊού στο Άγιον Όρος μετά την αποκάλυψη τις τελευταίες ώρες τουλάχιστον δέκα κρουσμάτων σε μονές και σκήτες.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στον Άθω για την διενέργεια ελέγχων και εκφράζονται φόβοι διασποράς του ιού καθώς, παρά το γεγονός ότι το Άγιον Όρος έκλεισε τις πύλες του για κάποιο χρονικό διάστημα για τους προσκυνητές, φαίνεται ότι τα μέτρα προστασίας που ελήφθησαν δεν ήταν επαρκή ή δεν τηρούνταν ευλαβικά.

Οκτώ 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου, η οποία τέθηκε σε καραντίνα, ενώ τουλάχιστον ένα κρούσμα εντοπίστηκε στην μονή Χελανδαρίου και ένα άλλο στη Λακοσκήτη.

Ένας μοναχός μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ενώ οι υπόλοιποι είναι πιο ήπια.

Συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο 85χρονος μοναχός από το Άγιον Όρος ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, έπειτα από συμπτώματα που ανέπτυξε ενόσω βρισκόταν στη μονή Αγίου Παύλου.

Εγκύκλιο προς όλες τις Μονές του Αγίου Όρους, με την οποία ορίζει έως και δέκα τους επισκέπτες ανά Ιερά Μονή ως μέτρο αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, απέστειλε, μετά από έκτακτη συνεδρίασή της, η Ιερά Κοινότητα.

Στην περιοχή βρίσκεται και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Παπαγεωργίου, μετά την έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή.

Η Ιερά Μονή Αγίου Παύλου υπήρξαν οκτώ κρούσματα κορωνοϊού, που ανάγκασε το Μοναστήρι να λάβει μέτρα καραντίνας.

Σήμερα, στο Κέντρο Υγεία Καρυών πραγματοποιήθηκαν δειγματοληπτικά τεστ COVID-19 τόσο σε μοναχούς όσο και σε λαικούς.

No comments:

Post a Comment