Monday, September 21, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ


 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Ευχαριστούμε θερμά τον παραδοσιακό και αντιοικουμενιστή Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία, επειδή, με το νέο του κήρυγμα για τον κορωνοιό, βάζει -για μια ακόμη φορά- τα πράγματα στην θέση τους αναφορικά με την πανδημία που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει ανελέητα τον πλανήτη μας.

Τον ευχαριστούμε προπαντός επειδή μιλά ως Ορθόδοξος Ιεράρχης.

Συμπεριφέρεται, συνετά χωρίς δειλία, έναντι της πανδημίας, αφού η αντιμετώπιση του κορωνοιού αφορά την υγεία και την ζωή μας, δηλαδή δώρα που μας χάρισε ο Θεός και τα οποία έχουμε υποχρέωση να διαφυλάττουμε.


Η στάση του Σεβ. Γόρτυνος μας υπενθυμίζει προπαντός ότι το καθήκον του επισκόπου - όπως και του κάθε κληρικού- είναι να καλεί τον κόσμο σε μετάνοια. 


Όχι να παριστάνει τον λοιμωξιολόγο και να γίνεται καταγέλαστος με τον ξερολισμό και την φαιδρότητά του. 


Πώς να το κάνουμε; 


Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν μιλά για θέματα που αγνοεί.

Ένας ορθόδοξος επίσκοπος προπαντός γνωρίζει ότι δεν επιτρέπεται να κατατρομοκρατεί τον κόσμο, μόνον και μόνον επειδή υιοθέτησε την κάθε λογής Προτεσταντική συνωμοσιολογία, η οποία βεβαίως δεν εκφράζει ούτε το γράμμα ούτε το πνεύμα του Ευαγγελίου.


Σε τελευταία ανάλυση περί αυτού πρόκειται.


Ενώ οι συνωμοσιολόγοι -κατά κανόνα- είναι παραδοσιακοί και αντιοικουμενιστές, στην πράξη, με την υιοθέτηση της φονταμεταλιστικής ερμηνευτικής των Ευαγγελικών Προτεσταντών, δεν κάνουν τίποτε περισσότερο από τα να εισάγουν Προτεσταντικά κενά -και καινά- δαιμόνια στην Ορθόδοξη θεολογία. 


Με την προσέγγιση αυτή αναστατώνουν την Εκκλησία και Την αποπροσανατολίζουν από το διαχρονικό της κήρυγμα: “Μετανοείτε! Ήγγικεν γαρ η Βασιλεία των Ουρανών”.

5 comments:

  1. Μην ξεχναμε βέβαια, ότι πέρα από την συνωμοσιολογια των προτεσταντων, πράγματι σκοτεινά κέντρα λειτουργούν υπογείως,προετοιμαζοντας το μυστήριο της ανομίας. Ολοσωστη η θέση του πατέρα Ιερεμία.

    ReplyDelete
  2. Περιμένουμε τα σχόλια σας και για το τελευταίο εκκλησιολογικο κήρυγμα του κ. Ιερεμία περί οικουμενικής κίνησης.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μόλις διάβασα το άρθρο του Σεβ. Γόρτυνος. Παρόλον ότι πιστεύω ότι δεν βλέπει το θέμα οικουμενιστικά σίγουρα δίνει άλλοθι στους οικουμενιστές να πιστεύουν ότι ενεργούν κατά Θεόν. Πολύ με απογοήτευσε.

      Delete
    2. Το απογοητευτικό είναι ότι δεν επικαλείται τους αγίους της Εκκλησίας για να θεμελιώσει τις απόψεις του αλλά μόνον ακαδημαϊκούς θεολόγους. Σε λίγο θα πάρουμε κι εμείς τους δρόμους με το φαναράκι σαν τον Διογένη εις αναζήτηση επισκόπων.

      Delete
    3. Συμμερίζομαι στο έπακρον την απογοήτευσή σας και έχω σχεδόν έτοιμο εκτενές άρθρο με το οποίο αναιρώ τις θέσεις του Σεβασμιώτατου και το οποίο θα αναρτήσω -συν Θεώ- αύριο το βραδυ.

      Delete