Sunday, September 13, 2020

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΘ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====


Με συναισθήματα βαθύτατης ικανοποίησης διαβάσαμε την Ανακοίνωση της ΠΕΘ αναφορικά με την έγκριση, από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, των μεταβατικών Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών.


Η Ανακοίνωση της ΠΕΘ είναι καταπελτώδης. Συντριπτικά τα επιχειρήματα που προβάλλει και αναδεικνύει με ακαταμάχητα στοιχεία ότι η Ιερά Σύνοδος παρεσύρθη σε μια λανθασμένη απόφαση η οποία αντιστρατεύεται ευθέως την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ, με την Ανακοίνωσή του, υπόσχεται να επανέλθει για να εξηγήσει εκτενώς τους λόγους για τους οποίους η έγκριση των μεταβατικών Προγραμμάτων Σπουδών, από την Ιερά Σύνοδο, είναι λανθασμένη και υποβοηθά αφάνταστα αυτούς που υποσκάπτουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών και προάγουν δυναμικά τον Οικουμενισμό ως πίστη της Εκκλησίας.


Χαιρετίζουμε, με τον πιο ειλικρινή ενθουσιασμό, την υπεράσπιση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των θρησκευτικών και απονέμουμε τον δίκαιο συναδελφικό έπαινο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ.


Να επισημάνουμε μόνον το εξής. Προσπάθησα να εξηγήσω κατ’ επανάληψη ότι το πραγματικό μας πρόβλημα με την προσπάθεια αποορθοδοξοποίησης του μαθήματος των θρησκευτικών δεν είναι ότι αριστερίζοντες θεολογικοί οικουμενιστικοί και νεωτεριστικοί κάλαμοι συνέταξαν τα Προγράμματα Σπουδών, για το μάθημα των θρησκευτικών, αλλά ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και το δεξί του χέρι σε θέματα παιδείας και Οικουμενισμού -τουτέστιν ο Σεβ. Μεσσηνίας κ. Σαββάτος- στηρίζουν ανεπιφύλακτα τους Οικουμενιστές θεολόγους που θέλουν να αποορθοδοξοποιήσουν το μάθημα των Θρησκευτικών.


Η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να εγκρίνει τα μεταβατικά Προγράμματα Σπουδών ως δήθεν σύννομα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας αποδεικνύει του λόγου το ασφαλές.


Δεν πρέπει να προξενεί ουδεμία εντύπωση η στάση του Μακαριωτάτου.

Ως Μητροπολίτης Θηβών ο Μακαριώτατος υπήρξε ο Μαικήνας των κάθε λογής Νεορθόδοξων (Δικαιάκος, Αυγουστίδης, Θερμός κτλ.) και είναι η αιτία επειδή δεν καταδικάστηκε ο κ. Γιανναράς για τις Νεονικαλαιτικές του θέσεις, όταν τρεις ευλαβείς και παραδοσιακοί Μητροπολίτες (Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης, Σιδηροκάστρου Ιωάννης και Κονίτσης Σεβαστιανός) κατήγγειλαν στην Ιερά Σύνοδο επί αιρέσει τον Νεονικολαίτη κ. Γιανναρά.


Συνεπής με τα Νεορθόδοξα πιστεύω του ο Μακαριώτατος συνεχίζει την πορεία του και είναι το εφαλτήριο, η καταφυγή και η ισχυρά προστασία  των ΚΑΙΡΟΣκόπων.

No comments:

Post a Comment