Sunday, December 8, 2019

TO ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ


TO ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣΤΑ

Του π. Γ. Θ. από το ιστολόγιο “Απολογητικά”


=====

Το 13,2% των ερωτηθέντων χαρακτήρισαν τον εαυτό τους ως μέλη της “Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας”, το 10,6% αυτοπροσδιορίστηκαν ως μέλη της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και το 7,7% δήλωσαν την προσήλωσή τους στο Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Κιέβου.

Παράλληλα το 33,4% χαρακτήρισαν τον εαυτό τους ως «απλώς ορθοδόξους» χωρίς να διευκρινίσουν την ομολογία, ενώ το 9,5% δήλωσαν ελληνο-καθολικοί (το ποσοστό αυτό αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο).https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-mosxas/33230-o-prothiereas-nikolaos-ntanilebits-gia-apotelesmata-ereunas-arithmou-piston-stin-oukrania

ΣΧΟΛΙΟ π. Γ.Θ.:

1.) Οι Ορθόδοξοι που είναι με το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο προπορεύονται με 3%.

2.) Οι Ορθόδοξοι που είναι με την Μόσχα είναι μόνο το 10,6% του πληθυσμού της Ουκρανίας. Δηλαδή, οι περισσότεροι Ουκρανοί ξέχασαν ότι είναι Ρώσσοι! Εμείς γιατί να φωνάζουμε υπέρ της ρωσσικότητας των Ουκρανών; Μόνο για ιστορικούς λόγους, αυτή είναι η απάντηση.

3.) Οι μισοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Ουκρανίας είναι αδιάφοροι. Δηλώνουν απλώς "Ορθόδοξοι". Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να μετακινηθούν άνετα πρός πάσα κατεύθυνση.

4.) Οι Ουνίτες έχουν σχεδόν τα ίδια ποσοστά με τους ενεργούς Ορθοδόξους κάθε ομάδας. 

Οι ενεργοί Χριστιανοί είναι μοιρασμένοι στα 3 και αν και οι Προτεστάντες έχουν το ίδιο ποσοστό, τότε έχουμε μοίρασμα στα 4. 

5.) Οι υπόλοιποι είναι άθεοι-κομμουνιστές - αδιάφοροι και αλλόθρησκοι, γύρω στο 20%.

No comments:

Post a Comment