Monday, December 2, 2019

ΚΑΚΗ Η ΑΡΧΗ ΤHΣ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ κ. ΣΥΜΕΩΝ



ΚΑΚΗ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ κ. ΣΥΜΕΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το βίντεο, που προτάσσεται της ανάρτησης, δείχνει ανάγλυφα ότι πρέπει να έχουμε πολύ χαμηλές προσδοκίες από τον νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Δεν περνά μέρα σχεδόν που να μη διαβάσουμε δημοσιεύματα για τις ποιμαντικές και κοινωνικές περιοδείες και τις ποικίλες δραστηριότητές του.

Ποιος είναι ο λόγος που ο Σεβασμιώτατος εκδίδει λεπτομερείς καθημερινές Ανακοινώσεις για την ποιμαντική και κοινωνική του δραστηριότητα;

Την μια μαθαίνουμε ότι πήγε στην Δημοτική αγορά, την άλλη στην τάδε ενορία ή στο άλλο μοναστήρι και τώρα το έρριξε στο ποδόσφαιρο.

Η απαράδεκτη προβολή της ποιμαντικής διακονίας ενός Μητροπολίτη δεν είναι συμβατή με το ορθόδοξο ήθος.

Δεν είναι ορθό να επικρατεί αυτό το φρόνημα της εκκοσμίκευσης στην Εκκλησία.

Όσο για τα ποδοσφαιρικά λακτίσματα του Σεβασμιώτατου τι φω και τι λαλήσω;

Έτσι θα φέρουμε τους νέους στην Εκκλησία;

Δυστυχώς οι νεωτερισμοί και η εκκοσμίκευση της δεκαετίας του 1960 από τους Προτεστάντες, αλλά και από τους Παπικούς των ΗΠΑ, μπήκαν δυναμικά στην ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας και δη στην Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία μέχρι πριν λίγα χρόνια εθεωρείτο μια από τις πιο παραδοσιακές Εκκλησίες.

Την μια διοργανώνεται φεστιβάλ τραγουδιού, την άλλη συναυλίες ακόμη και σε Ιερούς ναούς και την επομένη άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Πολύ αποκαρδιωτικά φαινόμενα.

Παρακαλούμε θερμά τον Σεβ. Φθιώτιδος -ως έχει χρέος έναντι του Αγίου Θεού- να ανακρούσει πρύμναν. Ας επιτελεί το ποιμαντικό του έργο χωρίς δημοσιότητα, με σεμνότητα και με πιο ασκητικό φρόνημα.

Οι επίσκοποι και γενικά οι ποιμένες της Εκκλησίας πρέπει να ελκύουν τους πιστούς με την αγιότητα του βίου τους. Όχι να καλλιεργούν κοινωνικές σχέσεις για να ελκύουν την ανθρωπαρέσκεια.

No comments:

Post a Comment