Friday, December 13, 2019

READY FOR THE NBA, Ο ΣΕΒ. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΣΥΜΕΩΝ





Από το ποδόσφαιρο στην καλοθόσφαιρα, από τις κοσμικές παραστάσεις στις ποιμαντικές παραστάσεις, τις οποίες εκκοσμικεύει αφόρητα.

Και δεν έφτασε ακόμη καλά - καλά να ενθρονιστεί.

Δεν περνά μέρα, που να μη διαβάσουμε στην "Ρομφαία", ρεπορτάζ για τις παραστάσεις του Σεβ. Συμεών με λεπτομερή αναφορά πού πήγε, τι είπε, ποιοι τον συνόδευαν κτλ., κτλ..

"Λάθε βιώσας" είναι η χριστιανική ποιμαντορία, Σεβασμιώτατε.

Εσείς τα κάνατε ήδη ίσωμα και δεν μετράτε παρά μόνον λίγες βδομάδες ως Μητροπολίτης Φθιώτιδος.

Επ' ευκαιρία δεν ακούσαμε να πείτε κάτι ακόμη για τον Οικουμενισμό.

Δεν είναι θέμα που σας απασχολεί ότι η Εκκλησία του Χριστού έπεσε τα τελευταία 120 χρόνια στα χέρια λυκοποιμένων συγκρητιστών;

1 comment:

  1. Σεβαστέ κύριε Παναγιώτη Τελεβάντο χαίρετε!
    Είμαι ο Ιωάννης Δρούκας, ηλικίας 65 ετών, συνταξιούχος του διυλιστηρίου Ασπροπύργου Αττικής. Κατοικώ μόνιμα, εδώ και 11 χρόνια, στη Νέα Πέραμο Αττικής που ανήκει στην Μητρόπολη Μεγάρων και Σαλαμίνος.
    Το 1996 η βάρδια των διυλιστηρίων οργάνωσε 'εκδρομή' 29 ατόμων, σε 4 ομάδες, για 4 μέρες στο Άγιον Όρος. Εκεί λοιπόν με 'αιχμαλώτισε' (και συνεχίζει ακόμα) η Κυρία Θεοτόκος. Επισκέφτηκα το Άγιον Όρος 3 φορές ακόμα.
    Ο προ-προηγούμενος ιερέας της ενορίας του ιερού ναού
    του Αγ.Παντελεήμονος Ν.Περάμου, πριν από 9 χρόνια και ενώ εργαζόμουν ακόμα σε βάρδια, μου επέβαλε, σχεδόν, να τον βοηθώ στο ιερό του ναού, λόγω ασθενείας του ηλικιωμένου βοηθού του και απουσίας εφεδρείας. Αυτό συνεχίζεται μέχρι τώρα με τον σημερινό ιερέα.
    Σίγουρα έχετε καταλάβει γιατί σας ενοχλώ. Έχει να κάνει με τον μητροπολίτη κ.Κωσταντίνο και τους άμεσους συνεργάτες του. Πιθανόν,αν όχι σίγουρο,
    ότι εσείς γνωρίζετε ενδεχομένως περισσότερα από μένα για την επικρατούσα κατάσταση στη Μητρόπολη μας. Άλλωστε τα είχατε'προφητεύσει' στα σχόλια σας κατά την εκλογή του π.Κωνσταντίνου. Λίγο μετά την εκλογή του χώρισε τις 32 ενορίες της Μητρόπολης σε 4 μέρη και σε κάθε μέρος διόρισε προιστάμενο όλων ι.ναών ανθρώπους της εμπιστοσύνης του, ώστε να μην υπάρξει κανένα απολωλός παγκάρι! Στον ναό μας μέχρι πρό μηνός προιστάμενος ήταν ο γεν.αρχιερατικός της Μητρόπολης. Τώρα είναι ο (μοναδικός) εφημέριος της άλλης ενορίας της πόλης μας, ο οποίος είναι άγαμος ιερέας χειροτονηθείς πριν από 4,5 έτη και ων γραμματέας του δεσπότη. Η μόνη αρμοδιότητα του ιερέα μας (55 ετών) είναι μόνο η ιερουργία(σύμφωνα με τις οδηγίες του...προισταμένου!).
    Πριν από 2 χρόνια είχα μία έντονη αντιπαράθεση, μέσα στο ναό μας, με τον γ.αρχιερατικό/προιστάμενο του ναού π.Αλέξανδρο, πριν από την έναρξη της ακολουθίας και παρουσία του ιερέα, ψαλτών, επιτρόπων και λίγων πιστών. Δεν δέχθηκε ότι υπάρχει πουθενά πρόβλημα.
    Δεν θέλω να σας ενοχλήσω άλλο. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα με τα οποία ασχολείστε και σας ευχαριστούμε πολύ. Αφορμή πήρα από τα σχόλια σας για τον π.Συμεών Φθιώτιδος.
    Σας παρακαλώ πολύ βοηθείστε με. Δεν ξέρω τι και πως να το κάνω.
    Σας εύχομαι ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ελπίζω ότι το πρόβλημα υγείας το ξεπεράσατε τελείως!

    ReplyDelete