Friday, December 6, 2019

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ CABARNICA ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΣΕ ΠΑΠΙΚΟ ΝΑΥΔΡΙΟ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΓΝΗΣ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ CABARNICA ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΣΕ ΠΑΠΙΚΟ ΝΑΥΔΡΙΟ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΓΝΗΣ

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
=====

Πόσο βαθειά και πονηρή είναι η παναίρεση του Οικουμενισμού. Είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός της ανερυθρίαστης καταπάτησης των Ιερών Κανόνων των Αποστολικών και Οικουμενικών Συνόδων από τους οικουμενιστές ρασοφόρους. Μερικοί από αυτούς πηγαίνουν για σπουδές σε ποντιφικά πανεπιστήμια και ίσως για την Εκκλησία, αλλά και για τους ίδιους, θα ήταν καλύτερα να μην επιστρέψουν. Δηλαδή να γίνουν μια και καλή καρδινάλιοι στην παπική θρησκευτική κοινότητα, ώστε τουλάχιστον να τα έχουν καλά με τη συνείδησή τους, που ενδεχομένως κάποτε θα τους ελέγξει…
Για την ιστορία πάντως να γράψουμε πως καταπατούνται δεκάδες ιεροί κανόνες από το γεγονός του δημοσιεύματος, όπως για παράδειγμα ο Κανών ΞΕ΄ των Αγ. Αποστόλων: «Εἴ τις Κληρικός, ἤ Λαϊκός εἰσέλθοι εἰς συναγωγήν Ἰουδαίων, ἤ αἱρετικῶν προσεύξασθαι, καί καθαιρείσθω, καί ἀφοριζέσθω».

Διαβάσαμε στο orthodoxianewsagency.gr:
————————————————————————–
Ορθόδοξος Εσπερινός στο Κολέγιο Capranica της Ρώμης

Τελέσθηκε στο ιστορικό Κολέγιο Capranica, στο κέντρο της Ρώμης η ακολουθία του εσπερινού επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Νεκταρίου Δαρδανού. Ο π. Νεκτάριος διαμένει στο ως άνω κολλέγιο με σκοπό την περάτωση των Μεταπτυχιακών του σπουδών στο Ποντιφικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο.

Στον εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Πανοσ. Αρχιμ. Συμεών Κάτσινας – Αρχιερατικός Ρώμης, ο Πανοσ. Αρχιμ. Λάζαρος Θεοδοσίου (Οικουμενικό Πατριαρχείο – Αρχιεπισκοπή Κωνσταντινουπόλεως) και ο Διάκονος π. Δημήτριος Κυριακίδης (Ι. Μ. Πάφου). Επίσης παρευρέθησαν: ο Διευθυντής του Κολλεγίου και πλήθος ιεροσπουδαστών.

Πηγή

Ιστολόγιο "Πατερική παράδοση"

No comments:

Post a Comment