Saturday, December 14, 2019

ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ


ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”:

Με αφορμή την συμπλήρωση, στις 27 Δεκεμβρίου 2019, τριάντα χρόνων από την εκδημία του μακαριστού Γέροντος Χαλκηδόνος Μελίτωνος Χατζή, παραθέτουμε στη συνέχεια το Ημερολόγιο του 2019, της Ι. Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, το οποίο είναι αφιερωμένο στον διακεκριμένο ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει βιογραφικό του Γέροντος Χαλκηδόνος Μελίτωνος, κείμενα του Σεβ. Μητροπολίτου Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλοχίου και του καθηγητή Εμμανουήλ Κ. Δουνδουλάκη, και απανθίσματα λόγων του μακαριστού ιεράρχου, καθώς, επίσης, και αρχειακό φωτογραφικό υλικό”. 

Όντως! Ο μ. Χαλκηδόνος Μελίτωνας Χατζής -το δεξί χέρι του Μεγάλου Αποστάτη της πίστης μας Αθηναγόρα- είναι διακεκριμένος Ιεράρχης. Από μια άποψη όλοι οι αιρετικοί είναι διακεκριμένοι. Διακεκριμένοι στην πλάνη και όργανα του διαβόλου.

Ο Σεβ. Αρκαλοχωρίου Ανδρέας δεν είναι τυχούσας παιδείας Ιεράρχης. Τυγχάνει Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Ιστορίας στην "εν πολλαίς" οικουμενιστικές και νεωτεριστικές αμαρτίες περιπεσούσα Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης και γνωρίζει άριστα το βάραθρο της οικουμενιστικής πλάνης του Μελίτωνα Χατζή.

Παρόλα αυτά δεν διστάζει να αφιερώσει το Ημερολόγιο της Μητρόπολής του στον συγκρητιστή Ιεράρχη.

Τα ελατήριά του είναι διάτρητα. Ούτε που κρύβει την επιθυμία του να είναι ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης.

Αυτό, όμως, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τους Ιεράρχες της Κρήτης, αλλά και από την βούληση του Οικουμενικού Πατριάρχη, νοουμένου ότι το ημιαυτόνομο καθεστώς της Εκκλησίας της Κρήτης ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα της εκλογής του Αρχιεπισκόπου της στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Γι’ αυτό ο Σεβ. Αρκαλοχωρίου έκρινε ότι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσει την εύνοια του Πατριάρχη, είναι να εξυμνήσει τον Γέροντα και μέντορα του Παναγιώτατου, μ. Χαλκηδόνος Μελίτωνα Χατζή.

Κρίμα!

No comments:

Post a Comment