Thursday, December 26, 2019

ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ ΕΜΠΕΔΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΧΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ


ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ ΕΜΠΕΔΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΣΧΙΣΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Χωρίς φόβο Θεού οι ηγέτες της Εκκλησίας της Ρωσσίας επεκτείνουν το Πανορθόδοξο Σχίσμα που δημιούργησαν. 

Προειδοποιούν ότι ετοιμάζονται να κάνουν σμπαράλια την ενότητα της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας με την δημιουργία ενοριών που θα υπάγονται στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Το Σχίσμα δεν το δημιούργησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο -όπως ανακριβώς ή μάλλον κακόβουλα διατείνονται ορισμένοι-, αλλά οι Ρώσσοι, επειδή αυτοί αποσχίστηκαν από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και στην συνέχεια από την Εκκλησία της Ελλάδος και τώρα από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ποτέ δεν σταμάτησαν να μνημονεύουν τον Πατριάρχη της Ρωσσίας στα Δίπτυχα.

Το τελεσίγραφο του Σεβ. Βολοκολάμσκ εξηγεί με ποιες σατανικές μεθόδους ετοιμάζονται οι Ρώσσοι να κατακομματιάσουν το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας.

Από τις δηλώσεις του κ. Ιλαρίωνα καθίσταται φανερόν ότι είναι σε προχωρημένο στάδιο οι υπόγειες συνομιλίες της Εκκλησίας της Ρωσσίας με Αφρικανούς ιερείς τεσσάρων τουλάχιστον Αφρικανικών χωρών.

Επίσης, οι Ρώσσοι ιερείς που διακονούσαν μέχρι το μνημόσυνο του Μακαριωτάτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιου από τον Πατριάρχη Θεόδωρο στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, υπό το ωμοφόριο των επισκόπων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, διέκοψαν ήδη κάθε εκκλησιαστική κοινωνία με τον Δευτερόθρονο Θρόνο της Ορθοδοξίας. 

Άρα πήσσουν θυσιαστήρια και λειτουργούν παρ’ ενορία. Μπορούμε να μάθουμε ποιος Κανόνας καλύπτει την πρακτική;

Η αφαίρεση του ονόματος του Πατριάρχη Θεόδωρου από τα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ρωσσίας, έγινε με τον τρόπο που αφαιρέθηκε από τα Δίπτυχα το όνομα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Δηλαδή η διακοπή της εκκλησιαστικής κοινωνίας δεν επεκτείνεται σε όλους τους αρχιερείς του Θρόνου, αλλά μόνον σε αυτούς που δεν έχουν εκκλησιαστική κοινωνία με τους αρχιερείς της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Με αυτόν τον τρόπο οι αρχιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας βρίσκονται υπό συνεχή εκβιασμό. 

Αν δεν αναγνωρίσουν την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας δεν κινδυνεύουν να δουν ενορίες τους να αποστασιοποιούνται, αλλοιώς σχισματικές ενορίες θα κάνουν την εμφάνισή τους στις Μητροπόλεις τους.

Όντως! Πολύ χριστιανική η στάση του Πατριαρχείου Ρωσσίας και απολύτως σύμφωνη με τους Ιερούς Κανόνες.!!!

1 comment:

  1. Σαν τον τύπο που πρώτα τρώει τη σφαλιάρα και μετά σταματάει να μιλάει σ αυτόν που του την έδωσε. Αργά και βασανιστικά ο κυριλ θα σβήνει τον έναν μετά τον άλλο του προκαθημένους μέχρι να μείνει μόνος του στα δίπτυχα και να απομονωθεί και γελοιοποιεί πλήρως...

    ReplyDelete