Saturday, December 14, 2019

Ο μ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΜΕΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


Ο μ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΜΕΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Του κ. Βαγγέλη Καζιάκου
=====

Ο μακαριστός μητροπολίτης Χαλκηδόνος Μελίτων, αποτέλεσε τον στυλοβάτη της εμπέδωσης του πανθρησκειακού συγκρητιστικού Οικουμενισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ο Θεός ας ελεήσει την ψυχή του και την δική μας.
Αν ο Θεός ευδοκήσει και συγκληθεί στο μέλλον μια Πανορθόδοξος Σύνοδος πρέπει να υπάρξουν οι ορθόδοξες προϋποθέσεις και τα ιεροκανονικά κριτήρια, όλων των προηγούμενων ορθοδόξων συνόδων.
Δηλαδή, η επικράτηση ορθόδοξου φρονήματος, πολλή προσευχή, φόβος Θεού, επόμενοι τοις ίχνεσι των Αγίων Πατέρων ώστε η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος να φωτίσει τους αρχιερείς μας.
Ο Οικουμενισμος, ως πανθρησκειακος συγκρητισμός, οι πλάνες της Νεορθοδοξίας (υπονόμευση του ιερού ησυχασμού, διάκριση των όρων θρησκείας-Εκκλησίας, εκπροτεσταντισμός της Ορθοδοξίας, επιρροή από το κίνημα του Karl Barth), αμνήστευση των σαρκικών αμαρτημάτων, ο Νεονικολαιτισμός, βασισμένη στην ψευδοθεολογική ρητορική του "ερωτομανους" λογίου, κ. Χρήστου Γιανναρά, η άκριτη εισχώρηση της Γερμανικής μεταφυσικής φιλοσοφίας σε αναλογία με την Ορθόδοξη διδασκαλια, (περσοναλισμός, βολονταρισμός, ιδεαλισμός, λιμπεραλισμός), όσον αφορά την τριαδολογία και την περί προσώπου διδασκαλία, οι διάφοροι νεωτερισμοί, ποικίλες εκκοσμικεύσεις διαφόρων αποχρώσεων καθώς και ο άκαρπος διάλογος μετά των αιρετικών, πρέπει να καταδικαστούν.
Εν κατακλείδι, να αποστείλουν μήνυμα της εν Χριστώ Ελπίδος, προς ορθόδοξους, αιρετικούς, αλλόθρησκους και σε κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως.
Φωνή βοώσα, για μετάνοια και επιστροφή στην αληθινή και σώζουσα θρησκεία, την ορθόδοξο Χριστιανική Εκκλησία, το σώμα του σταυρωθέντος και αναστάντος Χριστού.
Μόνο τότε θα εκφράσουν τον νου Του Χριστού, όπως τον εβίωνε και ο προσφάτως κοιμηθείς π. Εφραίμ ο Αριζονίτης.

No comments:

Post a Comment