Sunday, December 29, 2019

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ


ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ
=====

Είπε, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα “Εθνικός Κήρυξ”, ο Οικουμενικός Πατριάρχης: 

1.) Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είναι σαρξ εκ της σαρκός του Φαναρίου, είναι γνήσιος φορεύς και εκφραστής του πνεύματός του, δυναμικός, εργατικός, μορφωμένος, πανεπιστημιακός καθηγητής θεολογίας, επικοινωνιακός, με ευαισθησίαν διά τας ποιμαντικάς ανάγκας των πιστών, με βαθείαν πίστιν και εμπιστοσύνην εις την πρόνοιαν του Θεού και με όραμα διά το μέλλον. Είναι αυθεντικώς παραδοσιακός και σύγχρονος άνθρωπος, ή ορθότερον: επειδή είναι παραδοσιακός είναι και πρωτοπόρος. 

1.) Αυτό ακριβώς φοβούμεθα και εμείς Παναγιώτατε. 

Ο Σεβ. Αμερικής Ελπιδοφόρος είναι σαρξ εκ της σαρκός του Φαναρίου, βαμμένος Οικουμενιστής, εκκοσμικευμένος και νεωτεριστής, που διατύπωσε μάλιστα την sine paribus κακοδοξία για το πρωτείο του Κωνσταντινουπόλεως. Ιεράρχης που εισέρχεται σε ουνίτικους ναούς, φιλά το χέρι του Πάπα και συμπροσεύχεται με αιρετικούς.

Είναι οτιδήποτε εκτός από "αυθεντικώς παραδοσιακός Ιεράρχης" -όπως εντελώς ανακριβώς ισχυρίζεστε- και για τον οποίο -ως εικός- οι παραδοσιακοί πιστοί δεν τρέφουν τον παραμικρό σεβασμό ή εκτίμηση.

2.) Οι «συντηρητικοί» δεν κατανοούν το νόημα της παραδόσεως. Παραδοσιακότης δεν είναι στροφή εις το παρελθόν εν αναμονή μαγικών λύσεων, αλλά αξιοποίησις της πείρας του παρελθόντος διά την καλήν μαρτυρίαν εν τω εκάστοτε παρόντι.

2.) Καταρχήν, Παναγιώτατε, δεν είμαστε συντηρητικοί, αλλά παραδοσιακοί. 

Ύστερα ποιος είπε ότι στρεφόμαστε στο παρελθόν εν αναμονή μαγικών λύσεων; Με οδηγό το Ευαγγέλιο και τους Αγίους Πατέρες ζητούμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα με βάση την αρχή “quod semper, quod ubique, quod ab omnibus” πιστευόταν. 

Εσείς, Παναγιώτατε, και οι υπόλοιποι Οικουμενιστές βάσει αυτής της αρχής πολιτεύεστε; 

Προφανώς όχι.!

Άρα εσείς βαδίζετε αντορθόδοξα και όχι εμείς.!

3.) Πρέπει να αναδεικνύεται ο δεσμός των εν Αμερική παρουσιών και εκφράσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ποιμνίου του με το Σεπτόν Κέντρον της Ορθοδοξίας, το οποίον διέσωσεν επί αιώνας και εκφράζει και σήμερον, ως παράδοσις Αγίων και Μαρτύρων της πίστεως, ως «άρχουσα και πάσχουσα» Εκκλησία, ως φύλαξ των οσίων και ιερών του Γένους, την αυθεντικότητα της Ορθοδόξου αυτοσυνειδησίας.

3.) Όχι Παναγιώτατε! 

Το Φανάρι σήμερον δεν εκφράζει και δεν διασώζει την αυθεντικότητα της Ορθοδόξου αυτοσυνειδησίας και το γνωρίζετε πολύ καλά και ο ίδιος. 

Είναι αλήθεια ότι αυτό συνέβαινε για πολλούς αιώνες μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. 

Έκτοτε στο Φανάρι ενέσκηψεν δριμύς χειμών. 

Άνομοι συγκρητιστές, που δεν πιστεύουν στον Θεό και υποσκάπτουν τις αλήθειες της ορθοδόξου πίστεως, εκκοσμικευμένοι και νεωτεριστές κατέλαβαν τον Οικουμενικό Πατρiαρχείο και για 120 χρόνια τώρα ξεθεμελιώνουν τα πάντα.

Το φρόνημα των Οικουμενιστών του Φαναρίου των τελευταίων 120 χρόνων δεν έχει καμία ομοιότητα με το ακραιφνές ορθόδοξο φρόνημα των όντως Ορθοδόξων Πατριαρχών και άλλων αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου προηγούμενων αιώνων.

Μάλιστα, επειδή ευκαίρως-ακαίρως (ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό), επαναλαμβάνετε -κατά κόρον- τον παντελώς ασύστατο αυτό ισχυρισμό, σας παρακαλούμε θερμά και υικά να μην ξαναπροκαλέσετε την συνείδηση των πιστών με τόσο εξόφθαλμα άσχετες με την αλήθεια δηλώσεις.

No comments:

Post a Comment