Thursday, December 26, 2019

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΥΜΝΕΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΤΟΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ

Πολλές προσδοκίες έχετε εναποθέσει στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, Σεβασμιώτατε πρώην Αμερικής κ. Σπυρίδωνα.

Πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε ότι ποντάρατε σε λάθος άλογο.

Τίποτα από την μέχρι τώρα ιστορία του Σεβ. κ. Ελπιδοφόρου δεν δικαιολογεί την αισιοδοξία και τις εκτιμήσεις σας.

Σε κάθε περίπτωση δεν σας τιμά ο μηδενισμός της διακονίας του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.


Ο ΠΡΩΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΥΜΝΕΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΤΟΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ
=====

Πώς βλέπετε την κατάσταση στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής σήμερα; Γράφονται και ακούονται πολλά. Ποιές είναι οι δικές σας εκτιμήσεις;

Γράφονται πολλά και ακούγονται περισσότερα. Η αλήθεια είναι ότι η Αρχιεπισκοπή Αμερικής ευτύχησε επιτέλους να αποκτήσει αρχιεπίσκοπο νέο, δραστήριο και ικανό να αντιμετωπίσει τα πολλά και περίπλοκα προβλήματα της Εκκλησίας της Αμερικής.

Συσσωρευμένα από δεκαετίες, τα προβλήματα αυτά εμφανίζονται σήμερα υπό οξύτερη μορφή, ζητώντας λύση άμεση, αν πρόκειται να επιζήσει η Ορθόδοξη Εκκλησία και ο Ελληνισμός της Αμερικής.

Από τη συνεχή αφομοίωση του ελληνικού στοιχείου, τη συρρίκνωση των ελληνικών σχολείων, τη σχετικοποίηση της ορθόδοξης θεολογίας, την αδιάκοπη επαγγελματοποίηση της ιερωσύνης μέχρι και τα τελευταία πρωτοφανή οικονομικά σκάνδαλα, όλα αυτά θα αποτελέσουν τώρα αντικείμενο φροντίδας του νέου Αρχιεπισκόπου.

Και όπως δείχνει το ευοίωνο ξεκίνημα της ποιμαντορίας του, ο νέος αρχιεπίσκοπος, πλούσιος σε χαρίσματα, δεν υστερεί σε οραματισμό και «πολιτική βούληση» προκειμένου να αναλάβει μια γενναία πρωτοβουλία αναμόρφωσης και ανανέωσης που θα αναχαιτίσει, έστω και εν μέρει, την παρακμιακή ολίσθηση της Αρχιεπισκοπής, ορατή εδώ και χρόνια ακόμη και δια γυμνού οφθαλμού.

ΠΗΓΗ:

Ιστοσελίδα “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment