Friday, December 6, 2019

ΤΑ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ “ΘΡΟΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ” ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ


Πολύ καλό κείμενο του Γραφείου επί των αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. 

Ευχής έργο θα ήταν να έχουμε πληρέστερη πληροφόρηση για τις Θρονικές Εορτές. 

Ποιος πρώτος τις εισήγαγε στην Ορθοδοξία και πότε και ποιές Ορθόδοξες Εκκλησίες έχουν Θρονικές Εορτές και κυρίως με ποιο τρόπο θα πειστούν να τις καταργήσουν.

Ας ελπίσουμε ότι το Γραφείο επί των αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς -το καλύτερο αντιαιρετικό γραφείο επί των αιρέσεων που υπάρχει σήμερα πανορθοδόξως- θα αναλάβει να μας διαφωτίσει σχετικά.


ΤΑ ΠΑΡΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ “ΘΡΟΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ” ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Του Γραφείου επί των αιρέσεων της Ι.Μ. Πειραιώς
=====

Έχουμε ασχοληθεί και άλλοτε με τις καινοφανείς και παπικής εμπνεύσεως «θρονικές εορτές» του Βατικανού, οι οποίες έχουν δυστυχώς εισαχθεί και καθιερωθεί εδώ και μερικές δεκαετίες κατ’ απομίμηση των παπικών και στο Φανάρι. Εορτές που συν τω χρόνω έχουν καταστεί θεσμός και έχουν αναχθεί σε μεγάλα παγκόσμια γεγονότα. 

Ο παναιρετικός Παπισμός εφεύρε αυτή την εντελώς αμάρτυρη και άγνωστη στην ιστορία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας εορτή, για να διακηρύσσει κάθε χρόνο την δήθεν «πέτρειο διαδοχή» του Πάπα, το επάρατο «πρωτείο» και το βλάσφημο «αλάθητο» του αιρεσιάρχου Πάπα, ο οποίος προβάλλεται, εκτός από αρχηγός κράτους και ως ο «αντιπρόσωπος του Χριστού στη γη» (Vicarius Christi)! 

Ωστόσο οι άγιοι απόστολοι, και εν προκειμένω ο άγιοι Ανδρέας και Πέτρος, δεν ίδρυαν στις ιεραποστολικές τους περιοδείες πατριαρχικούς θρόνους, αλλά τοπικές Εκκλησίες και μάλιστα εν μέσω πολλών διωγμών και θλίψεων, με πολλούς κόπους και δάκρυα. Ούτε διανοήθηκαν ποτέ να καθιερώσουν «θρονικές εορτές» στις τοπικές Εκκλησίες που ίδρυαν. Αντίθετα μάλιστα ολόκληρη η ζωή τους ήταν ένα συνεχές μαρτύριο, σύμφωνα με τον λόγο του αποστόλου: «ο Θεός ημάς τους αποστόλους εσχάτους απέδειξεν, ως επιθανατίους, ότι θέατρον εγενήθημεν τω κόσμω, και αγγέλοις και ανθρώποις…», (Α΄ Κορ.4,9). Θεωρούσαν εαυτούς «υπηρέτας Χριστού και οικονόμους μυστηρίων Θεού», (Α΄  Κορ.4,1), και όχι εκκλησιαστικούς άρχοντες, καθημένους επί υψηλών και επηρμένων θρόνων και δοξαζομένους υπό πάντων. 

Το πλέον τραγικό στην όλη αυτή ιστορία είναι το γεγονός ότι οι καινοφανείς αυτές «θρονικές εορτές» έχουν επί πλέον καταντήσει καλοστημένες ευκαιρίες για την προβολή και προώθηση της παναιρέσεως του Οικουμενισμού. Έχει γίνει πλέον καθεστώς να προσκαλούνται κάθε χρόνο οι αιρετικοί Παπικοί στο Φανάρι και οι Ορθόδοξοι στη Ρώμη αντίστοιχα, στις δύο «θρονικές εορτές» Ρώμης και Φαναρίου, προκειμένου να «λαμπρύνουν» με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις, στην ουσία όμως για να προωθηθεί μέσω αυτών ο επάρατος Οικουμενισμός. 

Με αισθήματα πικρίας, οδύνης και απογοητεύσεως παρακολούθησε ο πιστός λαός του Θεού από τα ΜΜΕ τα όσα ελέχθησαν, αλλά και τα όσα κατά παράβαση των Ιερών Κανόνων επράχθησαν για μια ακόμη φορά κατά την φετινή «θρονική εορτή» του Φαναρίου στις 30 Νοεμβρίου ε.ε. Δυστυχώς κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται σχεδόν το ίδιο σκηνικό, οι ίδιες φιέστες, με πρωταγωνιστή τον Παν. Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Για πολλοστή ήδη φορά ο κ. Βαρθολομαίος στην  προσφώνησή του προς τον επικεφαλής της παπικής αντιπροσωπείας καρδινάλιο κ. Kurt Koch, επαναλαμβάνει την ίδια οικουμενιστική ιδεολογία και γλώσσα, όπως άλλωστε συνηθίζει να το πράττει κάθε φορά, που απευθύνεται προς ετεροδόξους αιρετικούς, Παπικούς, Προτεστάντες, ή Μονοφυσίτες, προφανώς για να επιβεβαιώσει για μία ακόμη φορά στον κλήρο και στον πιστό λαό του Θεού την αμετακίνητη προσήλωση στις θεωρίες του.

1 comment:

  1. διαβάζουμε:
    Με αισθήματα πικρίας, οδύνης και απογοητεύσεως παρακολούθησε ο πιστός λαός του Θεού από τα ΜΜΕ τα όσα ελέχθησαν,...η ατμόσφαιρα της «εορτής» έγινε ακόμη ποιο «βαριά» η δε πικρία του πιστού λαού του Θεού ακόμη μεγαλύτερη....Σκοπός όλων αυτών, η σταδιακή άμβλυνση των Ορθοδόξων αισθητηρίων και αντιστάσεων του πιστού λαού του Θεού, (διότι οι παπικοί πιστοί δεν προβάλλουν καμιά αντίσταση), ώστε να δεχθεί τετελεσμένα γεγονότα, δηλαδή την πλήρη μυστηριακή διακοινωνία, με τους παπικούς, χωρίς αυτοί να έχουν απορρίψει τις πλάνες τους....Δεν υπολογίζουν όμως στο ακατάλυτο της Εκκλησίας και στον πιστό λαό, ο οποίος είναι ο πιστός φύλακας της αλήθειας και της Ορθοδόξου Παραδόσεως και επομένως δεν πρόκειται να αποδεχθεί μια τέτοιου είδους ψευδοένωση!

    σχόλιο:
    στα 10 εκατομμύρια των Ελλήνων πόσοι πηγαίνουν κάθε Κυριακή στην Εκκλησία, εξομολογουνται, κοινωνουν;
    δυστυχως οι αντιοικουμενιστές νομίζουν ότι οι αριθμοί ειναι μεγάλοι αλλά η πραγματικότητα ειναι διαφορετική...
    επίσης, οι κομμουνιστές λένε "όταν ο λαός ξυπνήσει και μας ψηφίσει, τότε θα φέρουμε τον σοσιαλισμό στην χώρα μας αλλά και σε όλο τον πλανήτη", δηλαδή ζήσε Μάη να φας τριφύλλι. κάτι ανάλογο λένε και στην Μητρόπολη του Πειραια και αλλου.
    τον 19ο αιωνα επί τουρκοκρατίας έλεγαν οι Σύνοδοι για τον λαό του Θεου αλλά τότε ο λαός δεν ήθελε τους αιρετικούς Ευρωπαίους, συμβαδίζοντας με τους Κληρικούς, οι οποιοι για να μην έρθουν σε ρήξη με τον Σουλτάνο, και καλά έκαναν, μιλουσαν αντιαιρετικά και αντιευρωπαϊκά και αντιουμανιστικά και αντιδιαφωτιστικά...
    σήμερα πως έχουν τα πράγματα με τον λαό του Θεου;
    γι'αυτό "νηστεία, προσευχή, Μυστηριακή ζωή" και έχει ο Θεός και θα δώσει και σε μας...https://apologhtika.blogspot.com/2019/12/blog-post_7.html

    ReplyDelete