Tuesday, December 24, 2019

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ


ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΕΓΩΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ

Του κ. Β. Καζιάκου
=====

Όπου υπάρχει το πάθος του εγωισμού, επιτρέπει ο Θεός, να γίνει κατοχή πονηρού πνεύματος πλάνης, προς συμμόρφωσιν, μετάνοια, δοκιμασία.....

Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την οικουμενιστική συμπεριφορά κάποιων ορθόδοξων ιεραρχών...... Δεν είναι αγράμματοι θεολογικά, ούτε κατά κόσμον. 

Όμως η θρησκευτική αλήθεια η Ορθοδοξία, δεν μπορεί να περιπαίζεται από ρασοφόρους που την εκπροσωπούν.

Γενικά επικρατεί ένας σχετικισμός σε όλα τα θέματα.

Μία ροπή υποκειμενοποίησης των πάντων, πολιτικών, ιδεολογικών, θρησκευτικών....

Λες και είναι θέμα γούστου και προτίμησης… 

Όμως ο άνθρωπος κάθε εποχής, πέφτει στην ίδια παγίδα του Σατανά, όπως ο πρωτόπλαστος Άγιος Αδάμ. Η οποία είναι καμουφλαρισμενη διαφορετικά. 

Ανάλογα που "κλίνει" ο καθένας, σε ποιο πάθος και αμαρτία.

Ας καταλάβουμε όλοι, ο Αληθινός Θεός είναι ένας..... ο Σαρκωθεις Υιός και Λόγος, Ιησούς Χριστός.

Η αληθινή θρησκεια, είναι η ορθοδοξία που φανερώνεται, βιώνεται εν θεωρία και πράξη δια της πίστεως, της θείας μυστηριακής λατρείας και της ασκήσεως, στον Χριστό, την πηγή του κάλλους, του αγαθού και του αγιασμού. 

Εκφράζεται στην μία αγία ορθόδοξο καθολική Εκκλησία, την αδιαιρετη και αποστολική. 

Οικειοποιείται μυστηριακά, λατρευτικά και ασκητικά, δια του ειδικού ιερατείου της, των διαδόχων των Αγίων Αποστόλων, που αποτελούν φορείς της χάριτος στον Κόσμο. 

Όλα τα άλλα ιδεολογικά, φιλοσοφικά, πολιτικά και "θρησκευτικά" συστήματα είναι κακέκτυπα της Μιας Αλήθειας, πλάνες, αδιέξοδοι.

Εάν ανατρέξει κάποιος στην ετυμολογία της λέξης "θρησκεία", θα δει πως, σημαίνει στοχασμός και αναστοχασμός μέσα από την ανάμνηση του θείου, ιερά σχέση με το Θείον, η ευσέβεια) πέρα της σημασιολογίας (παγιωμενο σύστημα πίστης ιεράς διδασκαλιας σε Θεό, ιερά λατρεία, μεταφυσική κόσμοθεαση, ήθος, νοηματοδοτούμενη αντίληψη περί των υπαρξιακών ερωτημάτων, ευσέβεια κλπ). 

Όλα αυτά, αν και κοινόχρηστα και κοινότυπα, ενσαρκωνονται στον αποκαλυφθέντα Θεόν.

Ας μετανοήσουμε λοιπόν, και οι αιρέσεις, όπως η βρωμιά του Οικουμενισμού, η ξετσιπωσιά του Νεονικολαιτισμού, η βλασφημία της Νεορθοδοξιας, ο εξευτελισμός του νεωτερισμού, θα διαλυθούν όπως το σκοτάδι στο αναπτήρα του φωτός. 

No comments:

Post a Comment