Sunday, December 15, 2019

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ


ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Χτες Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου, διοργανώθηκε συγκέντρωση στην περιοχή του δάσους του Σταυροβουνίου, στην οποία παρέστησαν οι Μητροπολίτες Κιτίου Νεκτάριος και Τριμυθούντος Βαρνάβας, βουλευτές και άλλοι πολιτευτές, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί, εκπρόσωποι της ομάδας “Φίλοι της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου” και κάτοικοι των κοινοτήτων Πυργών και Κόρνου. 

Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτύρονταν για την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει σε ιδιωτική εταιρεία να λειτουργήσει εργοστάσιο ασφάλτου στο δάσος της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα 

1.) Η Ιερά Μονή Σταυροβουνίου και τα μετόχια της, 
2.) Οι κοινότητες Πυργών και Κόρνου, 
3.) Τρία στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, και 
4.) Το φυσικό περιβάλλον του δάσους του Σταυροβουνίου.

Είναι τόσο συγκινητικό ότι τόσο πολλοί και τόσο αξιόλογοι άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν να παραστούν στην συγκέντρωση για να στείλουν αποφασιστικό μήνυμα ότι δεν πρέπει να επιτραπεί η λειτουργία του καταστροφικού για την όλη περιοχή εργοστασίου.

Για ποιο λόγο θα καταστραφεί δασική περιοχή, για να αποκομίσει κέρδη ιδιωτική εταιρεία, όταν η κυβέρνηση σε άλλες περιοχές που δεν έχουν δάση, επενδύει εκατομμύρια ετησίως για να τις αναδασώσει;

Η λύση του προβλήματος είναι απλή. Η κυβέρνηση να δώσει άδεια στην ιδιωτική εταιρεία ασφάλτου να χτίσει εργοστάσιο σε άλλη περιοχή της ζώνης βαριάς βιομηχανίας.

No comments:

Post a Comment