Sunday, December 22, 2019

ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΚΛΑΥΘΜΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


ΤΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΚΛΑΥΘΜΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Τον τελευταίο καιρό ο Οικουμενικός Πατριάρχης απολογείται συνεχώς για τα οικουμενιστικά του ανοίγματα.

Κάθε δύο και τρεις μας νουθετεί πόσο οικουμενικό ήταν ανέκαθεν το πνεύμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πόσο ανοιχτό στον κόσμο, κτλ., κτλ..

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα ήταν ειλικρινής και σύμφωνος με την αλήθεια αν έλεγε ότι: Τα τελευταία 120 περίπου χρόνια ενέσκηψε “δριμύς χειμών” στην Εκκλησία του Χριστού. 

Ιεράρχες οπαδοί του πιο απαίσιου συγκρητισμού, όπως τον Ιωακείμ τον Πάνυ, τον Μεταξάκη και τον Αθηναγόρα, κατέλαβαν -κατά παραχώρηση Θεού και διά τας πολλάς και φρικτάς ημών αμαρτίας- καίριες θέσεις στην Εκκλησία -αυτόν τούτον τον Οικουμενικό Θρόνο- και έκτοτε προσπαθούν με κάθε σατανικό -κυριολεκτικά- μέσο να μολύνουν την Άμωμη Νύμφη του Κυρίου με αιρέσεις, νεωτερισμούς και με την εκκοσμίκευση που τους χαρακτηρίζει.

Τα τελευταία 120 χρόνια το Οικουμενικό Πατριαρχείο από πύργος ακαθαίρετος Ορθοδοξίας κατέστη προπύργιο συγκρητισμού, εκκοσμίκευσης και νεωτερισμών.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που μετρά είναι ότι ο Παναγιώτατος νοιώθει την ανάγκη να απολογείται συνεχώς για την κριτική που του ασκείται για τους οικουμενιστικούς του ακροβατισμούς.

Παρόλον ότι -όπως λέγει- ο Θεός του έδωσε δύο αυτιά, για να ακούει αλλά να μην επηρεάζεται από την κριτική, η αλήθεια είναι ότι αναγκάζεται συνεχώς να απολογείται. 

Χωρίς φυσικά να πείθει κανένα. Αυτό δα έλειπε να μας έπειθε.!!!

Φανταστείτε τι θα συνέβαινε, αν ο Παναγιώτατος και οι άλλοι Οικουμενιστές του Φαναρίου και των άλλων Οικουμενιστικών Εκκλησιών, δέχονταν καθημερινά σκληρή κριτική για τα οικουμενιστικά τους ανοίγματα, από δεκάδες ιστολόγια και έντυπα μέσα.

Υπάρχουν 1600 περίπου Ελληνικά ιστολόγια που ενημερώνονται καθημερινά.

Τα 400 περίπου από αυτά είναι θρησκευτικά ιστολόγια.

Από αυτά τα 400 υπάρχουν πολλές δεκάδες που οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές τους είναι αντιοικουμενιστές.

Ποιος προσπάθησε να τους πλησιάσει και να τους παρακαλέσει να γίνει συντονισμένος αγώνας εναντίον του Οικουμενισμού;

Ποιος τους πρότεινε να σχολιάζουν κάθε οικουμενιστικό έκτροπο που συμβαίνει; 

Ποιος προσπάθησε να άρει τους τυχόν δισταγμούς των διαχειριστών ορισμένων ιστολογίων να σχολιάζουν καθημερινά τα οικουμενιστικά έκτροπα λόγω αδυναμίας να το κάνουν καθημερινά; 

Ποιος τους πρότεινε να αναδημοσιεύουν αντιοικουμενιστικά άρθρα που αναρτούν άλλα ιστολόγια και να συντονίσει το εγχείρημα;

Παράλληλα ποιος προσπάθησε τις δύο ΜΟΝΕΣ αντιοικουμενιστικές Εκκλησίες (της Βουλγαρίας και της Γεωργίας) να τις πλησιάσει για να ασκήσουν πιέσεις στις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες ώστε να συγκληθεί Πανορθόδοξη Σύνοδος για να καταδικάσει τον Οικουμενισμό;

Τεράστιο στρατηγικό λάθος η μη συμμετοχή των Πατριαρχείων Βουλγαρίας και Γεωργίας στην Σύνοδο της Κρήτης.

Αν πήγαιναν στην Σύνοδο θα μπορούσαν άνετα να αποτρέψουν την έγκριση των σαθρών Κειμένων του Κολυμπαρίου, επειδή δεν θα συναινούσαν να εγκριθούν.

Ο κανονισμός της Συνόδου της Κρήτης διαλάμβανε ότι ΜΟΝΟΝ όταν υπάρχει ομοφωνία θα μπορούσε να εγκριθεί ένα Κείμενο.

Αλλά για να γίνει ο αποτελεσματικός συντονισμός των αντιοικουμενιστικών δυνάμεων στον ιστοχώρο, στην Σύνοδο της Κρήτης και γενικά χρειαζόταν το αυτονόητο: Στρατηγός νους.

Διαπιστώσατε να υπάρχει;

Όσο για τον απόλυτο εξευτελισμό του αντιοικουμενιστικού αγώνα, που ζούμε από τότε που το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκχώρησε Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία, “τι φω και τι λαλήσω”;

Ο αγώνας εναντίον του Οικουμενισμού υποβαθμίστηκε σε τεράστιο βαθμό και αντικαταστάθηκε από την Ουκρανολογία και την προσπάθεια εμβάθυνσης και διεύρυνσης του υφισταμένου Σχίσματος της Εκκλησίας της Ρωσσίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τις Εκκλησίες της Αλεξανδρείας και της Ελλάδος.

Κρίμα και ντροπή!

3 comments:

  1. Όπου υπάρχει το πάθος του εγωισμού, επιτρέπει ο Θεός,να γίνει κατοχή πονηρου πνεύματος πλάνης, προς συμμορφωσιν, μετάνοια, δοκιμασία.....
    Δεν μπορώ να εξηγήσω διαφορετικά την οικουμενιστικη συμπεριφορά κάποιων ορθοδοξων ιεραρχών...... Δεν είναι αγράμματοι θεολογικά, ούτε κατά κοσμον.
    Όμως η θρησκευτική αλήθεια η Ορθοδοξία, δεν μπορεί να περιπεζεται από ρασοφόρους που την εκπροσωπούν.
    Γενικά επικρατεί ένας σχετικισμος σε όλα τα θέματα.
    Μία ροπή υποκειμενοποιησης των πάντων,πολιτικων,ιδεολογικων,θρησκευτικων....
    Λες και είναι θέμα γούστου και προτίμησης.
    Όμως ο άνθρωπος κάθε εποχής, πέφτει στην ίδια παγίδα του Σατανά, όπως ο πρωτοπλαστος Άγιος Αδάμ. Η οποία είναι καμουφλαρισμενη διαφορετικά.
    Ανάλογα που "κλινει" ο καθένας, σε ποιο πάθος και αμαρτία.
    Ας καταλάβουμε όλοι, ο Αληθινός Θεός είναι ένας..... ο Σαρκωθεις Υιός και Λόγος, Ιησούς Χριστός.
    Η αληθινή θρησκεια, είναι η ορθοδοξία που φανερωνεται, βιωνεται εν θεωρία και πράξη δια της πιστεως, της θείας μυστηριακής λατρείας και της ασκήσεως, στον Χριστό,την πηγή του κάλλους, του αγαθού και του αγιασμού. Εκφράζεται στην μια αγία ορθόδοξο καθολική εκκλησία, την αδιαιρετη και αποστολική. Οικειοποιηται μυστηριακα, λατρευτικά και ασκητικα, δια του ειδικού ιερατείου της, των διαδόχων των Αγίων αποστολών, που αποτελούν φορείς της χάριτος στον Κόσμο.
    Όλα τα άλλα ιδεολογικά, φιλοσοφικά, πολιτικά και "θρησκευτικά" συστήματα είναι κακέκτυπα της Μιας Αλήθειας, πλάνες, αδιέξοδοι.
    Εάν ανατρέξει κάποιος στην ετυμολογία της λέξης "θρησκεια", θα δει πως, σημαίνει στοχασμός και αναστοχασμος μέσα από την ανάμνηση του θείου, ιερά σχέση με το Θείον, η ευσέβεια) πέρα της σημασιολογίας(παγιωμενο σύστημα πίστης ιεράς διδασκαλιας σε Θεό, ιερά λατρεία, μεταφυσική κόσμοθεαση, ήθος, νοηματοδοτουμενη αντίληψη περί των υπαρξιακων ερωρηματων, ευσέβεια κλπ). Όλα αυτά αν και κοινόχρηστα και κοινότυπα, ενσαρκωνονται στον αποκαλυφθεντα Θεον.
    Ας μετανοήσουμε λοιπόν, και οι αιρέσεις, όπως η βρωμιά του οικουμενισμου, η ξετσιπωσια του νεονικολαιτισμου, η βλασφημία της νεορθοδοξιας, ο εξευτελισμός του νεωτερισμού, θα διαλυθούν όπως το σκοτάδι στο αναπτηρα του φωτός.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγώνας μετανοίας και παράλληλα αδυσώπητος πόλεμος κατά των αιρέσεων. Αυτά μας διδάσκουν το Ευαγγέλιο και οι Άγιοι Πατέρες.

      Delete