Thursday, January 2, 2014

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ “ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ” ΚΑΙ “ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ”


ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ “ΑΝΑΒΑΣΕΙΣ” ΚΑΙ “ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Εκφράζουμε θλίψη για την απουσία του ιστολογίου “Αναβάσεις” από τον ιστοχώρο.

Γνωρίζουμε εξ ιδίας πείρας πόσο δύσκολο είναι να διατηρείς ιστολόγιο στο οποίο να αναρτάς καθημερινά κείμενα. 

Εκφράζουμε όμως την ευχή ότι οι όποιες πρακτικές δυσκολίες οδήγησαν στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του ιστολογίου “Αναβάσεις” θα αρθούν σύντομα και το καλό ιστολόγιο θα βρεθεί και πάλιν στις επάλξεις του πνευματικού αγώνα.

Το ιστολόγιο "Αναβάσεις" καθιερώθηκε -και δικαίως- στη συνείδηση των πιστών ως ένα από τα πιο έγκυρα παραδοσιακά ιστολόγια.

Αν δεν είναι δυνατή η συνέχιση της προσφοράς του με πέντε ή και περισσότερες αναρτήσεις καθημερινά, ας εξεταστεί η δυνατότητα να συνεχίσει τη λειτουργία του με λιγότερες αναρτήσεις.

Θλίψη εκφράζουμε επίσης για τις πληροφορίες -αν είναι ακριβείς- ότι τον ίδιο κίνδυνο διατρέχει και το ιστολόγιο “Κατάνυξις” που πολεμά με συνέπεια τον Οικουμενισμό, τους νεωτερισμούς και την εκκοσμίκευση.

Αν αληθεύει η πληροφορία ότι ασκούνται πιέσεις στο ιστολόγιο επειδή ο διαχειριστής του είναι κληρικός, τότε την ευθύνη της λειτουργίας του ας αναλάβει λαικός, ώστε να μη δέχεται αυτές τις πιέσεις.

Δεν είναι καθόλου -μα καθόλου- καλή ιδέα να αναστέλλουν τη λειτουργία τους παραδοσιακά ανιδιοτελή ιστολόγια, - όπως οι "Αναβάσεις" και η "Κατάνυξις".

Αντίθετα ευχής έργον θα ήταν να κλείσουν ορισμένα ιδιοτελή ιστολόγια.

Για την ώρα -επαναλαμβάνουμε για την ώρα- δεν κάνουμε ονομαστική αναφορά, στα ιστολόγια που τα παίρνουν χοντρά από άτομα, κόμματα, μοναστήρια και άλλες πηγές και φτάνουν στο σημείο να υποστηρίξουν το Μακρακιστικό Παποκαισαρικό κόμμα του νεροκουβαλητή του Τσίπρα π. Βασίλειου Βολουδάκη ή συνεχίζουν να προβάλλουν τον πλανεμένο μοναχό Ιωσήφ Βατοπαιδινό ως μεγάλο Γέροντα ισάξιο του Πορφύριου και του Παίσιου.

No comments:

Post a Comment