Wednesday, January 22, 2014

ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. κ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ



ΑΜΕΣΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. κ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στη Romfea.gr το ακόλουθο ρεπορτάζ:

“Με κάθε ιεροπρέπεια τελέσθηκε η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού συμμετασχόντων όλων των Ενοριών της πόλεως στη γραφική τοποθεσία Yarra Bay του Σύδνευ την Κυριακή μετά τα Φώτα.

Παρουσία 8,000 και πλέον πιστών ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ, εκπροσωπώντας τον Ποιμενάρχη, Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ Στυλιανό, και συμπαραστατούμενος από σύσσωμο το Ιερατείο του Σύδνευ, έρριψε τον Σταυρό στα κρυστάλλινα νερά του κόλπου.

Περίπου 160 δύτες όλων των ηλικιών προσπάθησαν να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, όμως η ευλογία ανήκε σε έναν δύτη και μόνο, τον Θεόδωρο Πασιαλή από την Ενορία των Αγίων Πάντων Belmore στον οποίο ο Θεοφιλέστατος επέδωσε εικόνα της Θεοτόκου.

Ο Θεοφιλέστατος, από την ειδική παραθαλάσσια εξέδρα, ερμήνευσε τη θεολογική σημασία της Εορτής, τονίζοντας την ιερότητα του ανθρωπίνου προσώπου αλλά και του φυσικού περβάλλοντος, ως δημιουργήματα του Θεού.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους Πολιτειακούς Βουλευτές, τους Δημαρχιακούς Συμβούλους, όλους τους Επισήμους, την Οργανωτική Επιτροπή του Κοινού Εορτασμού των Ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και τον πιστό Λαό του Θεού για την αθρώα προσέλευσή του στην Τελετή κάθε χρόνο.

Ακολούθησε ενθουσιώδες Ελληνικό Πανηγύρι με χορευτικά συγκροτήματα της Ομογένειας και ζωντανή μουσική με παραδοσιακούς χορούς που ώθησαν τη νεολαία να ξεσηκώσει γονείς, παππούδες και γιαγιάδες να χορέψουν όλοι μαζί στη γρασιδένια πίστα, παρά τον υδράργυρο που είχε φθάσει τους 40 βαθμούς... σε αντίθεση με τις τσουχτερές θερμοκρασίες της Ελλάδος και του βορείου ημισφαιρίου γενικότερα.

Η τελετή μεταδόθηκε από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς εντός και εκτός Αυστραλίας. Ανάλογες Τελετές έλαβαν χώρα στις κυριότερες πόλεις των Αντιπόδων.”

Πολύ μας συγκινεί η κατά Θεόν προκοπή της ομογένειας της Αυστραλίας η οποία, αν και έχει στο κεφάλι της για 39 συναπτά χρόνια τον συνθηκολόγο του Μπαλαμάντ και διοργανωτή του διαθρησκειακού καρνάβαλου της Καμπέρρας, εντούτοις δεν αποκάμνει να δίνει ζωντανά δείγματα της ορθόδοξης ευσέβειας και της αγάπης της για τις παραδόσεις του Ελληνισμού.

Δυστυχώς όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο Σεβ. Αυστραλίας, για λόγους υγείας, αδυνατεί να επιτελέσει πάμπαν τα καθήκοντά του, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να παραστεί στον καθαγιασμό των υδάτων και εκπροσωπήθηκε στην τελετή από τον Θεοφιλέστατο Απολλωνιάδος κ. Σεραφείμ.

Οπως γράψαμε και στο παρελθόν δεν κατηγορούμε τον Σεβ. Αυστραλίας επειδή είναι  ασθενής. Η ασθένεια είναι επίσκεψη Θεού και όχι αφορμή κατηγορίας. Πλην όμως, αφού δεν είναι σε θέση να επιτελέσει τα καθήκοντά του, οφείλει να παραιτηθεί και το Οικουμενικό Πατριαρχείο οφείλει να εκλέξει στη θέση του τον παραδοσιακό επίσκοπο για να δώσει το σαφέστατο μήνυμα ότι αποκηρύττει την συμφωνία του Μπαλαμάντ και τις συμπροσευχές με αιρετικούς και αλλόθρησκους.

No comments:

Post a Comment