Wednesday, January 29, 2014

ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ Ο “ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ”!



ΚΑΙ ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ Ο “ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ”!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Δόγμα” ρεπορτάζ του κ. Ιωάννη Λότσιου:

“Από τις πρώτες μέρες της εκλογής του όλοι μιλούσαν για έναν ξεχωριστό Προκαθήμενο στο θρόνο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Κανείς δεν περίμενε ότι οι εκπλήξεις που μας επεφύλασσε θα διαδέχονταν η μία την άλλη.

Μετά τα tweets, την εφαρμογή «ipope» και το αντικαπιταλιστικό μανιφέστο ο Πάπας Φραγκίσκος έγινε...σούπερμαν!

Να τονίσουμε ότι δεν πρόκειται για κάποια περίεργη αμφίεση του ή κάτι που δημιούργησε ο ίδιος, αλλά ένα γκράφιτι που κοσμεί τοίχο στο Βατικανό και απεικονίζει τον Ποντίφικα να έχει υψωμένο το χέρι σαν τον γνωστό ήρωα κινουμένων σχεδίων.

Κρατώντας την γνωστή τσάντα εργασίας, στην οποία αναγράφεται η λέξη «αξίες» και φορώντας ένα σιδερένιο σταυρό ο Πάπας πετά σαν άλλος σούπερμαν. 

Η είδηση αυτή αναρτήθηκε στο επίσημο Twitter του Ποντιφικού Συμβουλίου των Κοινωνικών Επικοινωνιών.”

Δύο παρατηρήσεις.

Καταρχήν πολύ θα απογοητευτώ αν μάθω ότι ο κ. Λότσιος πράγματι πιστεύει ότι αυτό το γκράφιτι είναι αυθόρμητο και όχι μέχρι λεπτομερείας σχεδιασμένο από το κονκλάβιο των επικοινωνιολόγων, που ανέλαβαν την διαχείριση των υποθέσεων του Βατικανού αφού παραμέρισαν το κονκλάβιο των καρδιναλίων και την Κουρία.

Ο “Αγιος Πατέρας” και οι επικοινωνιολόγοι του εργάζονται μεθοδικά για να προβάλουν αυτήν ακριβώς την εικόνα που παρουσιάζει το γκράφιτι: Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι Πάπας σούπερμαν.

Προσέξτε προπαντός το όνομα των αποσκευών του “Αγίου Πατέρα” που γράφει τη λέξη “αξίες”!

Αυτό είναι τελικά. Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι φορέας πολιτισμικών αξιών και όχι εκκλησιαστικός ηγέτης. 

Θα μου πείτε: Μας φώτισες. 

Ναι! Εχετε δίκαιο, αλλά άλλο είναι να το λέμε εμείς και άλλο να το διακηρύσσει “επί των δωμάτων” ή έστω από την ιστοσελίδα το Twitter του Βατικανού.

No comments:

Post a Comment