Friday, January 24, 2014

ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ BREAKDANCE ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!



ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΧΟΡΕΥΕΙ BREAKDANCE ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Διαβάσαμε στο Dogma.gr ρεπορτάζ του κ. Ιωάννη Λότσιου:

“Έναν ομολογουμένως παράδοξο -αν όχι βέβηλο- τρόπο επέλεξαν οι υπεύθυνοι της Ρωμαιοκαθολικής επισκοπής του Clifton και οι υπεύθυνοι του Δήμου του Μπρίστολ στη Μεγάλη Βρετανία, για να κάνουν τους νέους να μιλούν για την θρησκεία.

Εμπνευσμένοι από τους χορευτές breakdance που πριν από μερικά χρόνια είχαν χορέψει μπροστά στον τότε Πάπα Ιωάννη Παύλο Β΄, αποφάσισαν να φτιάξουν έναν τεράστιο υπαίθριο πίνακα του Ιησού να χορεύει ο ίδιος breakdance. Ο πίνακας φτιάχτηκε στον τοίχο μιας πολυκατοικίας δίπλα από τον οποίο βρίσκεται υπαίθρια καφετέρια.

Το αν μη τι άλλο παράξενο έργο, που στην Ελλάδα θα είχε προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, φαίνεται πως στην βρετανική κοινωνία τυγχάνει ιδιαίτερης αποδοχής.

Ενδεικτική είναι η δήλωση του εκπροσώπου της τοπικής Ρωμαιοκαθολικής επισκοπής ο οποίος είπε: «Φαίνεται λαμπρό έργο Δεν ξέρω αν ο Ιησούς χόρευε, αλλά σίγουρα είχε βγει στους δρόμους για να αναμειχθεί με τους ανθρώπους όλων των τύπων και ηλικιών. Δεν μπορώ να πιστέψω πως κάποιος θα μπορούσε να προσβληθεί από αυτό το έργο».

Οι υπεύθυνοι το Δήμου μάλιστα, θεωρούν πως το έργο αυτό θα φέρει τους νέους πιο κοντά στο να συζητήσουν για την θρησκεία ενώ χαρακτηρίζουν το έργο παράδειγμα θρησκευτικής ανοχής.”

Η εκκοσμίκευση χτυπά ανελέητα την Εκκλησία. Δεν είναι Εκκλησία βεβαίως το Βατικανό, αλλά οι πρακτικές των ηγετών του δείχνουν ότι προδίδεται στην ουσία του καθημερινά το Ευαγγέλιο. 

Οχι μόνον επειδή το Βατικανό δεν αποκήρυξε τις αιρέσεις του αλλά προπαντός επειδή διαχέεται σε κόσμο με την εκκοσμίκευση η οποία διαπερνά και το τελευταίο κύτταρο της ζωής του και βρίσκει καθημερινά έκφραση στον τρόπο που ενεργεί.

Βεβαίως η είδηση αυτή καθ’ εαυτή δεν χρειάζεται σχολιασμό. Συνιστά πλήρη γελοιοποίηση του χριστιανισμού. 

Ούτε και είναι έκπληξη για τους παραδοσιακούς πιστούς το γεγονός ότι ένα καθαρά αιρετικό μόρφωμα -όπως ο Παπισμός- ζει την εκκοσμίκευση σε τόσο μεγάλο βαθμό. Το αντίθετο θα ήταν έκπληξη! Θα αποτελέσει μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη αν το κακό σταματήσει εδώ.

Περί αυτού φυσικά ο Πάπας Φραγκίσκος “αγρόν ηγόρασε και ζεύγη βοών πέντε”. 

Αλλά και πάλιν! Ποιος σοβαρός άνθρωπος εντυπωσιάζεται από την ασυνέπεια και τον θεατρινισμό του Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκου;

Η είδηση μας απασχολεί προπαντός επειδή η εκκοσμίκευση δεν χτυπά μόνον την πόρτα του Βατικανού αλλά και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

Και εις αυτό ακριβώς πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας. 

Οι αιρετικοί αιρετικά φρονούν, αιρετικά ζουν και αιρετικά εκφράζουν τη διαστρεβλωμένη τους πίστη. 

Ποια είναι η δικαιολογία των Ορθόδοξων όμως όταν μιμούνται τις πρακτικές τους ή αφήνουν την εκκοσμίκευση να εισέλθει στη ζωή τους;

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια παρακαλώ τους καλούς αναγνώστες να δουν την έντονη μου αντίδραση εναντίον της αντιπαραδοσιακής εμφάνισης των κληρικών ή την εισαγωγή πολυφωνίας στη Θεία Λειτουργία κτλ..

No comments:

Post a Comment