Friday, January 24, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε το ακόλουθο ρεπορτάζ της κυρίας Θεοδώρας Αβαγιανού στο dogma.gr:

“Να είναι πιο «διαφανής ως προς τους χειρισμούς της αναφορικά με τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από κληρικούς της» κάλεσε την Καθολική Εκκλησία η επιτροπή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σιλβάνο Τομάσι δήλωσε ενώπιον της επιτροπής για τα δικαιώματα του παιδιού πως η Αγία Έδρα εξέδωσε οδηγό προς τις εκκλησίες της, ενώ παράλληλα ορισμένες ΜΚΟ Καθολικών έχουν ξεκινήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για την σεξουαλική κακοποίηση.

«Τα αποτελέσματα των συνδυαστικών προσπαθειών από την πλευρά των κατά τόπους εκκλησιών και της Αγίας Έδρας εμφανίζουν ένα πλαίσιο το οποίο, αν εφαρμοστεί σωστά, θα βοηθήσει στην εξάλειψη κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από τον κλήρο και από άλλα μέλη της εκκλησίας», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας.

Η αντιπρόεδρος της 18μελούς επιτροπής του ΟΗΕ ζήτησε από το Βατικανό να προσκομίσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης και να ενημερώσει την επιτροπή για τους χειρισμούς του στην υπόθεση, ενώ το κατηγόρησε για ατιμωρησία των κατηγορουμένων.


Περισσότερα από 4.000 κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς καταγγέλθηκαν στο Βατικανό την τελευταία δεκαετία, όπως είχε δηλώσει ο αμερικανός καρδινάλιος Λεβάντα στις αρχές του 2012.
Η Αγία Έδρα σε γραπτή της ανακοίνωση τόνισε πως δεν ευθύνεται για τα εκκλησιαστικά ιδρύματα ή για τους εργαζόμενους σε αυτά σε άλλες χώρες.”

Ετσι μόνον ραγίζει το γυαλί του επικοινωνισμού του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο “Αγιος Πατέρας” κατευθύνει εύκολα τα βήματά του σε φτωχικές συνοικίες ή σε ιδρύματα αναξιοπαθούντων όπου και ανεβάζει πολύ επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις που του προσφέρουν πολλά στον επικοινωνιακό τομέα χωρίς να κάνει καμιά ουσιαστική θυσία.

Εκεί που τα βρίσκει μπαστούνια είναι όταν τα δικαστήρια, ο ΟΗΕ κτλ. αρχίσουν να κάνουν συγκεκριμένες ερωτήσεις που αφορούν τα παντοειδή σκάνδαλα και προπαντός την προσπάθεια του Βατικανού να τα συγκαλύψει.

Μόνον το 2012 καταγγέλθηκαν 4,000 περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών! Και η "Αγία Εδρα" μιλά για πλαίσιο προστασίας των παιδιών!!!

Οπως έχω αναφέρει στο παρελθόν ο Πάπας Φραγκίσκος είναι επανάληψη -σε παγκόσμιο φυσικά επίπεδο- του φαινομένου Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Πολλή σαπουνόφουσκα, πολλή ικανότητα να ξεσηκώνονται τα πλήθη και να δημιουργούνται εντυπώσεις την ώρα που τα κάθε λογής παραδικαστικά, σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα δίνουν και παίρνουν.

Το ξεφούσκωμα της δημοτικότητας του Πάπα Φραγκίσκου θα ακολουθήσει με αναπόδραστη νομοτέλεια πλην όμως η νύχτα του επικοινωνισμού θα είναι "μακρά και ασέληνος". 

Γι’ αυτό ο “Αγιος Πατέρας” συνιστά πραγματική απειλή για την Ορθόδοξη Εκκλησία προπαντός τώρα που η Ορθοδοξία σπαράσσεται από την αίρεση του εθνοφυλετισμού.

1 comment:

  1. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Δ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΡΓΥΡΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ.

    ReplyDelete