Wednesday, January 15, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάσαμε στο newpost.gr: 

Ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Φόρνταμ, στις 28 Ιανουαρίου.

Η ομιλία του θα γίνει στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων για την «Ορθοδοξία στην Αμερική» και θα έχει ως θέμα την εμπειρία από μια πολυθρησκευτική χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Αναστάσιος θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και με στελέχη της ομογένειας, ενώ θα συμμετάσχει και στις εκδηλώσεις για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων.”

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος τυγχάνει εκκλησιαστική προσωπικότητα παγκόσμιας εμβέλειας η φήμη του οποίου ξεπερνά πολύ τα Ελληνικά ή τα Αλβανικά σύνορα.

Το έργο της ζωής του είναι αξιοθαύμαστο στον Ακαδημαικό χώρο, στην ιεραποστολή και προπαντός στην Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας όπου επιτέλεσε ένα εκπληκτικό έργο που δεν μπορεί να εξηγηθεί με τα ανθρώπινα μέτρα.

Η πρόσκληση του πανεπιστημίου Φόρνταμ αντανακλά την εκτίμηση που ο Ακαδημαικός χώρος τρέφει προς τον Μακαριότατο Αλβανίας.

Η ομογένεια σύσσωμη θα υποδεχτεί τον Μακαριότατο Αλβανίας με αγάπη και σεβασμό.

Ελπίζουμε ότι ο π. Κλάψης και η λοιπή χορεία των εν Βοστώνη Καθηγητών να τον κρίνουν άξιο να ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας της Σχολής.

Θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπλύνουν την απρέπεια της αναγόρευσης του κ. Γιανναρά σε επίτιμο διδάκτορα.

Θα είναι όμως παράλληλα και μια θαυμάσια ευκαιρία για τον Μακαριότατο Αλβανίας να ξεκαθαρίσει ορθοδόξως ορισμένες θέσεις για τον Οικουμενισμό και διάφορους νεωτερισμούς που εξέφρασε στο παρελθόν -ήδη από το Β΄συνέδριο των θεολογικών Σχολών στην Πεντέλη- και οι οποίες -ως εικός- προκάλεσαν πολλή θλίψη στους πιστούς.

Ολοι αναγνωρίζουμε με πολλή εκτίμηση και σεβασμό την αξιοθαύμαστη διακονία του Μακαριότατου γι' αυτό και όλοι θα είμαστε λίαν ευτυχείς αν διατυπώσει ορθοδόξως κάποιες λανθασμένες θέσεις που εξέφρασε κατά καιρούς.

Ποια πιο ωραία ευκαιρία να το κάνει από την εις επίτιμο Διδάκτορα αναγόρευσή του από τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη;

No comments:

Post a Comment