Friday, January 17, 2014

"ΣΕΜΝΑ" ΚΑΙ "ΤΑΠΕΙΝΑ" ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΕΒ. ΛΕΜΕΣΟΥ



"ΣΕΜΝΑ" ΚΑΙ "ΤΑΠΕΙΝΑ" ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Ο ΣΕΒ. ΛΕΜΕΣΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Εχει λυσσάξει κυριολεκτικά ο Σεβ. Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος -ο “ακτιστοφωτίτης”- να γίνει Αρχιεπίσκοπος και κάνει ότι περνά από το χέρι του για να πετύχει τον στόχο του έστω και αν έτσι εκκοσμικεύει πλήρως την Εκκλησία της Κύπρου.

Ενώ σε κάποια στιγμή φάνηκε ότι το ρεύμα των πολυαρχιερατικών συλλείτουργων -με την πρακτική του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου- θα ανεκόπτετο στην Εκκλησία της Κύπρου, ο “Γέροντας” -τουτέστιν ο Αγιος Λεμεσού- έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να συνεχίσει αυτή την παγκάκιστη συνήθεια. 

Οταν λ.χ., πριν λίγες μέρες, γιόρταζε ο Σεβ. Κωνσταντίας έσπευσε με τα "κοπέλια" του στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο. 

Για τα δικά του ονοματήρια διαβάζουμε στη “Ρομφαία”: 

“Λόγω της αυριανής γιορτής, θα τελεστεί σήμερα το απόγευμα στις 18:00 πολυαρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Λεμεσού Αθανάσιου, των Επισκόπων Μεσαορίας Γρηγορίου, Λήδρας Επιφανίου και Αμαθούντος Νικολάου.

Αύριο θα τελεσθεί πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Κυρηνείας Χρυσόστομου, Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου, Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα και των Επισκόπων Αρσινόης Νεκτάριου, Λήδρας Επιφανίου και Αμαθούντος Νικολάου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Λεμεσού θα δεχθεί τις ευχές των επισήμων και του λαού στον Μητροπολιτικό οίκο μέχρι τις 12 το μεσημέρι και το απόγευμα από τις 15:00 μέχρι τις 20:30.

Το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Αθανάσιος θα παραθέσει γεύμα στα μέλη της Ιεράς Συνόδου, στο οποίο αναμένεται να παρακαθίσει και ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ο Β`.”

Με άλλα λόγια στα πολυαρχιερατικά πανηγύρια για τα ονοματήριά του ενέπλεξε σχεδόν το σύνολο των αρχιερέων της Κύπρου.

Θλιβερή πράγματι η πορεία του Σεβασμιότατου.

Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την κατάντια ενός επισκόπου, ο οποίος -υπό άλλες συνθήκες- θα μπορούσε να αποδειχθεί πραγματικά πνευματικός ιεράρχης.

Δυστυχώς όμως! 

Ο σύνδεσμός του με τον μ. μοναχό Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό -τον πλανεμένο, αρχιθεομπαίκτη και τρομολάγνο- δεν μπορούσε παρά να του αφήσει ισόβια πνευματική αναπηρία.

No comments:

Post a Comment