Thursday, June 30, 2011

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ: "ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΓΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ"



ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ:

ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΓΗ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ


Του κ. Αιμίλιου Πολυγένη

===========


«Το Κόσοβο είναι η ιερή γη της Σερβίας, που είναι ποτισμένη με αίμα και οστά Αγίων Μαρτύρων, πως είναι δυνατόν να φύγουμε από και να εγκαταλείψουμε την γη που είναι ο πιος ιερός μας τόπος», τόνισε ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στην Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα για την εορτή του Αγίου Βίτου.

Επίσης ο Πατριάρχης πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε και ούτε πρόκειται να δεχθούμε ότι το Κόσοβο ξαφνικά δεν είναι δικό μας, η τιμή που πληρώνεται με αίμα είναι η υψηλότερη τιμή που μπορεί κανείς να πληρώσει. Αυτό το τίμημα καταβλήθηκε για το Κόσοβο».

«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε το Κοσυφοπέδιο να παραμείνει δικό μας, της Σερβίας, όπως ήταν πάντα σε όλη την ιστορία. Οι θύελλες θα περάσουν σύντομα, και θα λάμψει ο ήλιος της ελευθέριας επάνω σ΄ αυτή τη γη και στο λαό της», υπογράμμισε ο Πατριάρχης Ειρηναίος, απευθυνόμενος στους χιλιάδες πιστούς.

«Κάνω έκκληση στον δοκιμαζόμενο λαό μας, ο οποίος με θάρρος και δύναμη ήρθε σήμερα εδώ στη Μονή, να παραμείνουν στο τόπο τους. Αλλά και σε εκείνους που βρίσκονται στην εξορία, τους ζητάω να επιστρέψουν πίσω. Ο Κύριος θα βοηθήσει να ξαναχτιστούν τα σπίτια, οι Εκκλησίες, τα μοναστήρια κ.α.», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Ειρηναίο.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment