Sunday, June 26, 2011

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ!


ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΑΡΧΟΣ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===========

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι τα αποθεματικά της Εκκλησίας δεν θα διαρκέσουν πέραν του ερχόμενου Οκτώβρη. Πέραν αυτής της ημερομηνίας η Εκκλησία θα αναγκαστεί να κάνει στάση πληρωμών στους υπαλλήλους που εργοδοτεί.

Δεν ανέφερε πάντως ο Μακαριότατος ότι η Εκκλησία σκοπεύει να προσφύγει στα δικαστήρια για να εξαναγκάσει τους άθεους κατοχικούς κυβερνώντες να άρουν τη δέσμευση των λογαριασμών της Εκκλησίας για να μπορεί να επιτελεί το έργο Της.

Η ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ “ΦΟΡΟΚΑΡΤΑ”
_________

Αντίθετα η Πανελληνία ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων ζητεί από το ΣτΕ να ακυρωθεί η μαγνητική κάρτα καταγραφής αποδείξεων δαπανών, επειδή κατ' αρχάς, τα μέτρα αυτά δεν στοχεύουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά στην ενίσχυση της ρευστότητας των Τραπεζών και την περαιτέρω εξάρτηση της οικονομίας από το πιστωτικό χρήμα και από τους διεθνείς τοκογλύφους.

Εξάλλου, αναφέρεται στην αίτηση ακύρωσης (προσφυγή) ότι μια μερίδα πολιτών, όπως υπερήλικες, αγράμματοι, ανάπηροι, Ρομά κ.λπ., δεν μπορούν να χειριστούν ηλεκτρονικές κάρτες. Ακόμη, περίπου 3,5 εκατομμύρια Ελλήνων έχουν σοβαρές θρησκευτικές αντιρρήσεις αναφορικά με το αριθμό της κάρτας (666) που θεωρείται σήμα του αντίχριστου με αποτέλεσμα να μην αποδέχονται την παραλαβή καρτών” («Ελεύθερος Τύπος» 16/06/2011).

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ
________________

Επίσης το πανεπιστήμιο Αθηνών προσέφυγε στο ΣτΕ και ζητά ακύρωση της κατάργησης του τμήματος κοινωνικής θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κ. Αντώνη Τριανταφύλλου, το πανεπιστήμιο κατέθεσε “αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής ισχύος της απόφασης του τέως Υφυπουργού Παιδείας κ. Ι. Πανάρετου, με την οποία είχε οριστεί ότι δεν θα εισαχθούν υποψήφιοι σπουδαστές στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι πρυτανικές αρχές του ιδρύματος.

Σε ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο Αθηνών επισημαίνει ότι θεωρεί πως «η ως άνω απόφαση θίγει το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου και προσβάλλει το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης συνανθρώπων μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα, συμμεριζόμενοι τον μόχθο και την αγωνία όσων από την κοινωνία μας πολιτών θα ήθελαν να διεκδικήσουν το δικαίωμα της φοίτησής των στο εν λόγω Τμήμα, αιτηθήκαμε τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, ώστε να επιτραπεί στους ενδιαφερόμενους υποψήφιους σπουδαστές να δηλώσουν την προτίμησή τους για εισαγωγή στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α. κατά την υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων. Επί της αιτήσεως αυτής αναμένεται άμεσα απόφαση του Προέδρου του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας» (Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ).

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;
___________

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η Εκκλησία δεν προσφεύγει στο ΣτΕ για να επιληφθεί του θέματος της δέσμευσης των καταθέσεων της ώστε μετά τον Οκτώβριο να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πληρώσει τους υπαλλήλους τη Εκκλησίας;

Γιατί ο Σύνδεσμος φοροτεχνών ένιωσε την ανάγκη να προσφύγει στο ΣτΕ, για να ακυρωθεί η ηλεκτρονική φυλάκιση των πολιτών, επειδή μεταξυ άλλων λόγων προσβάλλει τη θρησκευτική συνείδηση εκατομμυρίων πιστών, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν κουνά το μικρό του δακτυλάκι προς αυτή την κατεύθυνση και αρκείται στις διαβεβαιώσεις της απολύτως αφερέγγυας κατοχικής κυβέρνησης που μας κυβερνά;

Γιατί το Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας επειδή συν τοις άλλοις αφήνει εκτεθειμένα όσα παιδιά προετοίμαζονταν να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις για το Τμήμα, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος περιορίστηκε σε ένα άσφαιρο χαρτοπόλεμο για να ρίξει στάκτη στα μάτια του κόσμου;

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙ ΩΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΑΧΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
______________

Τι αναμένει και δεν προσφεύγει στα δικαστήρια για τα δίκαια της Εκκλησίας και την προστασία των πιστών;

Γνωρίζει ο Μακαριότατος ότι κατηγορείται ευθέως από πολλούς - ακόμη και στη Σύνοδο της Ιεραρχίας του είπαν κατά πρόσωπο - ότι ενεργεί ως εκπρόσωπος των συμφερόντων της ΠΑΣΟΚ στην Εκκλησία.

Γιατί εμμένει με τόσο πείσμα να καλύπτει τους άθεους κυβερνώντες;

Γιατί δεν δείχνει το ίδιο σεβασμό για τα συναισθήματα των πιστών που δείχνουν οι φοροτέχνες και γιατί δεν γνοιάζεται για τα παιδιά, που ήθελαν να εισαχθούν στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, όπως ενδιαφέρεται το Πανεπιστήμιο Αθηνών που έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας;

Ποιος θα τολμήσει να ισχυριστεί ότι η κατηγορία ότι ο Μακαριότατος συμπεριφέρεται ως πρασινοφρούραρχος, ως υπεύθυνος της κλαδικής του ΠΑΣΟΚ στην Εκκλησία και όχι ως Αρχιεπίσκοπος είναι άδικη;

No comments:

Post a Comment