Monday, June 27, 2011

ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ


ΟΙ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ ΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ


Του Σεβ. Μητροπολίτη Ιμβρου Κύριλλου

=============


«Οι καρδιές των Ιμβρίων δεν μαυρίζουν εύκολα γιατί μέσα στις καρδιές τους θα παραμένει πάντοτε αναμμένη η λαμπάδα της πίστεως την οποία άναψαν οι γονείς μας. Και αν την λαμπάδα της πίστεως άναψαν οι γονείς μας και οι δάσκαλοι μας, την αγάπη μας για την πατρίδα μας την έχει φυτέψει ο ίδιος ο Θεός. Και ότι φυτεύει ο Θεός οι άνθρωποι δεν μπορούν να το ξεριζώσουν. Μπορούν οι άνθρωποι να μας γκρεμίζουν τα σπίτια, μπορούν οι άνθρωποι να μας κλείνουν τα σχολεία, μπορούν οι άνθρωποι να μας απαγορεύουν να κάνουμε τον σταυρό μας, την αγάπη μας όμως προς την πατρίδα μας κανένας δεν μπορεί να ξεριζώσει.


Και κανένας, κανένας, κανένας δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να κάνουμε ορθόδοξα τον σταυρό μας. Και εμείς στην Ίμβρο θα κάνουμε τον σταυρό μας, θα επισκευάζουμε τα σπίτια μας, θα επισκευάζουμε τα εκκλησάκια μας και θα λειτουργούμε τα εκκλησάκια μας και αυτό θα είναι το μεγάλο μήνυμα το οποίο θα απευθύνουμε προς πάσα κατεύθυνση. Ότι εμείς εκεί στην Ίμβρο δεν αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε τις Θερμοπύλες μας. Δεν αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε την Ίμβρο μας. Πάντοτε θα ελπίζουμε, θα υπομένουμε και θα σας περιμένουμε εκεί για ζείτε εκεί την Ιμβριώτικη αρετή της απλότητας.


Και πιστεύω ότι η μεγαλύτερη κατάρα είναι ο εγωισμός και η έπαρση. Και όπου υπάρχει η έπαρση δεν υπάρχει χώρος για τον Θεό».



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment