Thursday, June 23, 2011

ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΑΝΩΦΕΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ



ΝΕΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ ΑΝΩΦΕΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=============


Το Ευρωπαικό Συμβούλιο θρησκευτικών ηγετών θέλει να απαμβλύνει το θρησκευτικό φανατισμό γι’ αυτό και τονίζει την αξία και την ελευθερία του ανθρώπου και έχει συστήσει επιτροπές και συμβούλια για την επίτευξη αυτών των στόχων.


Ας μας επιτραπούν κάποιες παρατηρήσεις.


Η ιδέα ότι εκπρόσωποι διαφόρων θρησκειών ή χριστιανικών ομολογιών συζητούν με την Ορθόδοξη Εκκλησία διάφορα κοινωνικά και άλλα θέματα, όπως είναι τα ναρκωτικά, η διακίνηση λευκής σαρκός, η πρόληψη και αντιμετώπιση μολυσματικών νόσων, εθνικά προβλήματα, κτλ. δεν είναι κάτι το επιλήψιμο νοουμένου ότι δεν παραβιάζονται οι Ιεροί Κανόνες με συμπροσευχές.


ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΝ;

____________


Στην προκειμένη όμως περίπτωση - πέραν των συμπροσευχών που φαίνεται ότι δεν έχουν αποφευχθεί - το ζητούμενο είναι η πρακτική ωφέλεια της επιδιωκόμενης συνεργασίας.


Δηλαδή ποιος είναι αυτός που εκδηλώνει θρησκευτικό φανατισμό και δημιουργεί προβλήματα επιβίωσης στον κόσμο; Οι Βουδιστές; Οι Χριστιανοί; Οι Σιχ; Οι Ζωροάστρες; Κάποιοι άλλοι ή μήπως οι μουσουλμάνοι;


ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

__________


Ο στρουθοκαμηλισμός “εις ουδέν ωφελεί”.


Ασφαλώς όλοι γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα της αδυναμίας συνύπαρξης πολιτών που ανήκουν σε διαφορετικά δόγματα το προκαλούν οι μουσουλμάνοι.


Αντί λοιπόν να συγκαλούνται συνέδρια και να γίνονται ακαδημαικές συζητήσεις και αντί να προβαίνουν σε διακηρύξεις για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου κτλ., κτλ., θα ήταν πολύ πιο παραγωγικό αν οι μη μουσουλμάνοι Ευρωπαίοι επικεντρώσουν την προσοχή τους στον αποκλεισμό περαιτέρω μαζικής εποίκισης της Ευρώπης από μουσουλμάνους.


Είναι άκρως ανησυχητικές ορισμένες στατιστικές που αναφέρουν ότι το Ισλάμ - σε ορισμένες δεκαετίες - θα καταστεί η θρησκεία με τους πιο πολλούς οπαδούς στην Ευρώπη, εξαιτίας του ενεξέλεγκτου μεταναστευτικού ρεύματος στη γηραιά ήπειρο από ισλαμικές χώρες και εξαιτίας της υπεργεννητικότητας των μουσουλμάνων και της υπογεννητικότητας των μη μουσουλμάνων.


ΝΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

___________


Αντί, λοιπόν, να συνεδριάζουν οι θρησκευτικοί ηγέτες και να βγάζουν ανέξοδα και ατελέσφορα ψηφίσματα για πνευματικές αξίες, καλύτερα να προβούν στις κατάλληλες παραστάσεις προς τις Ευρωπαικές κυβερνήσεις - με συγκεκριμένες προτάσεις - ώστε το μεταναστευτικό ρεύμα μουσουλμάνων στην Ευρώπη να ανακοπεί, οι λαθρομετανάστες να σταλούν πίσω στην πατρίδα τους, και παράλληλα να απαγορευθεί με αυστηρότατους νόμους το έγκλημα των εκτρώσεων, το οποίο - εκτός από θανάσιμο αμάρτημα - συνιστά τον υπό αριθμό ένα κίνδυνο για την επιβίωση της Ευρώπης.


ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ

___________


Ταυτόχρονα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς τις Ευρωπαικές κυβερνήσεις, για να δοθούν ισχυρότατα οικονομικά κίνητρα ώστε να αυξηθούν οι πολύτεκνες οικογένειες και να ανατραπούν οι αντιχριστιανικοί νόμοι που διαλύουν εύκολα την οικογένεια, τον πυρήνα της κοινωνίας.


Διαφορετικά τα συνέδρια και οι διακηρύξεις των θρησκευτικών ηγετών της Ευρώπης “εις ουδέν ωφελούν αλλά μάλλον θόρυβος γίνεται” και ο “λαικός οικουμενισμός” εμπεδώνεται.


Παραθέτουμε στη συνέχεια τα κείμενα που μας έδωσαν την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ

============


Η ετήσια συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Θρησκευτικών Ηγετών πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη Μόσχα από 21-23 Ιουνίου σε αίθουσα του καθεδρικού ναού του Σωτήρος Χριστού. Το Συμβούλιο θα ασχοληθεί με το θέμα «Ανθρώπινα δικαιώματα και παραδοσιακές αξίες στην Ευρώπη».


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών είναι ένα από τα τέσσερα περιφερειακά διαθρησκειακά συμβούλια στα πλαίσια της Παγκόσμιας Συνέλευσης για τη Θρησκεία και την Ειρήνη. Το Συμβούλιο ενώνει στις γραμμές του κορυφαίους θρησκευτικούς ηγέτες της Ευρώπης: Ιουδαίους, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους, Βουδιστές, Ινδουιστές, Σιχ και Ζωροάστρες, καθώς προβλέπει συμμετοχή και άλλων παραδοσιακών θρησκειών, οι οποίες εκπροσωπούνται στην ήπειρο. Τον οργανισμό, που συγκροτήθηκε το 2002 στο Όσλο απαρτίζουν 45 μέλη. Η συνεδρίαση άρχισε με την ομιλία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, Κύριλλου.


Λαμβάνουν μέρος ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ (Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως), ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκαλάμσκ Ιλαρίωνας, ο οποίος είναι και συν-συντονιστής του Συμβουλίου, ο «Επίσκοπος» Gunnar Stolset (Λουθηρανοί Νορβηγίας), διάφοροι Καρδινάλιοι, ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Συμβουλίου, Sheikh Ibrahim, ο αρχιραβίνος της Ρωσίας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι θρησκευτικών παραδόσεων της Ευρώπης.


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών, όπως αναφέρουν οι οργανωτές, «βασίζεται στην αρχή σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και δικαιώματος μιας ειρηνικής ζωής. Με αφετηρία αυτή την αρχή οι θρησκευτικοί ηγέτες ανέλαβαν υποχρέωση συνεργασίας με σκοπό την αποτροπή των συγκρούσεων και τη συμβολή στην ειρηνική συνύπαρξη των θρησκευτικών κοινοτήτων. Η εργασία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Θρησκευτικών Ηγετών πραγματοποιείται με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την αποδοχή των θρησκευτικών διαφορών του καθένα».(Святейший Патриарх Кирилл открыл заседание Европейского совета религиозных лидеров)- mospat- moskva.


*****


Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

==========


Την ευθύνη για το μέλλον της ανθρώποτητας την έχουν τόσο οι πολιτικοί, όσο και οι θρησκευτικοί ηγέτες. Να, γιατί όλες οι εκκλησίες του κόσμου θα πρέπει να λύνουν από κοινού τα επίκαιρα προβλήματα. Σε τέτοιο συμπέρασμα κατέληξαν οι μετέχοντες στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Θρησκευτικών Ηγετών, που συγκεντρώθηκαν στη Μόσχα για να επεξεργαστούν ενιαίο μηχανισμό καταπολέμησης των προκλήσεων του σύγχρονου κόσμου.


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Θρησκευτικών Ηγετών είναι σχετικά νέα οργάνωση. Ιδρύθηκε το 2002 στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Το Συμβούλιο ενώνει στις γραμμές του τους Ιουδαίους, τους Χριστιανούς, τους Μουσουλμάνους, τους Βουδιστές και τους εκπροσώπους άλλων θρησκειών. Η οργάνωση αυτή συνεδριάζει στη Μόσχα για πρώτη φορά. «Μεγάλη σημασία για μας έχει το ότι όλοι μας παρευρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο Ναό του Χριστού του Σωτήρος. Βλέπουμε εδώ την αναγεννημένη και δυνατή ρωσική ορθοδοξία, την φωνή της οποίας ακούμε σήμερα όλοι μας»,- είπε ο αρχηγός της Λουθηρανικής Εκκλησίας της Νορβηγίας και επίσκοπος Όσλο Γκούναρ Στόλσετ (Gunnar Stolset).


Ανάμεσα στα κεντρικά θέματα της συνεδρίασης είναι τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του σημερινού ανθρώπου, καθώς επίσης και τα προβλήματα της διατήρησης των θρησκευτικών αξιών. Εδώ και μερικά χρόνια το Μοσχοβίτικο Πατριαρχείο συζητά δραστήρια όλα αυτά τα προβλήματα, καλώντας όλες τις θρησκείες σε πιο εντατικό διάλογο. Η Ρωσική Εκκλησία έχει μεγάλη πείρα κατανόησης αυτών των θεμάτων και μπορεί να την μοιραστεί με τις άλλες θρησκείες, - είπε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών Ρωσιών Κύριλλος.


Οι μετέχοντες στη συζήτηση υπογραμμίζουν ιδιαίτερα ότι στη σύγχρονη συνείδηση υπερτερούν διάφοροι δελεασμοί του υλικού κόσμου και η καταναλωτική στάση απέναντι στη ζωή. Όλα αυτά γεννούν ψεύτικες αξίες, οι οποίες κάποτε παρουσιάζονται ως αληθινές. Ο πνευματικός παράγοντας έπαψε να δεσπόζει και οι θρησκείες βρέθηκαν στα περιθώρια της ζωής. Σαν παράδειγμα παρατέθηκε η χριστιανοφοβία, η οποία, κατά τη γνώμη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, εκτός από τις μουσουλμανικές χώρες έθιξε τον τελευταίο καιρό και εκείνες τις χώρες, όπου η χριστιανοσύνη πάντα ήταν παραδοσιακή θρησκεία.


Οι ηγέτες των θρησκειών πρέπει να επισημάνουν από κοινού την ανάγκη της διατήρησης της θρησκευτικής ηθικότητας, διαφορετικά ο κόσμος μπορεί να ξεχάσει την πίστη και την πνευματικότητα, - είπε ο Πατριάρχης Κύριλλος.


- «Η πνευματική αυτοκαταστροφή σπάζει τη σύνδεση των ανθρώπων με την θρησκευτική κληρονομιά, θέτωντας υπό απειλή την επιβίωση όλου του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Καταστρέφουμε την σύνδεσή μας με τις πηγές και τις βασικές ιδέες πάνω στις οποίες διαμορφωνόταν όλος ο ευρωπαϊκός πολιτισμός και όλη η κουλτούρα. Εννοείται ότι δεν μπορούμε να προτείνουμε σήμερα αυτή την ιδέα στους άθεους, όμως τουλάχιστον στις θρησκευτικές κοινότητες χρειάζεται να δατηρούμε και να διαφυλάγουμε την ιδέα του απαραβίαστου των θεμελειωδών αξιών», - υπογράμμισε ο Πατριάρχης Κύριλλος.


ΠΗΓΗ:


Ακτίνες,


«Φωνή της Ρωσίας»


*****


ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΑΜΑΝΩΝ

==============


Σημαντική αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού της Βουλγαρίας και μείωση του πληθυσμού της χώρας διαπιστώνεται μετά την ολοκλήρωση της απογραφής του πληθυσμού που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο καιρό στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής ο πληθυσμός της Βουλγαρίας είναι 7.351.234 κάτοικοι όταν το 2001 ο πληθυσμός ήταν 7.928.901 κάτοικοι.


Από την άλλη πλευρά ο μουσουλμανικός πληθυσμός αποτελεί το 13% του συνολικού πληθυσμού γεγονός που κατατάσσει την Βουλγαρία ως τη μοναδική χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον μεγαλύτερο αριθμό μουσουλμάνων συγκριτικά με τον συνολικό πληθυσμό της. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, ο αριθμός των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας αποτελεί περίπου το 13% του συνολικού πληθυσμού, ενώ ο Ορθόδοξος πληθυσμός εκπροσωπεί το 87%.


Η μουσουλμανική κοινότητα δε της Βουλγαρίας αποτελείται από 9% Τούρκους και 4% Ρομά, ενώ όπως έδειξε η απογραφή ο πληθυσμός τους αυξάνεται συνεχώς λόγω του υψηλού ρυθμού γεννήσεων σε σχέση με τους χριστιανούς της Βουλγαρίας.


Επιπλέον όπως φάνηκε από την απογραφή ο πληθυσμός της χώρας μειώθηκε κατά 600.000 και όπως εκτιμάται σε μερικά χρόνια οι χριστιανοί θα είναι μειονότητα στην Βουλγαρία αν κρίνει κανείς από το ρυθμό των γεννήσεων σε σχέση με τους θανάτους των χριστιανών και την σημαντική αύξηση του μουσουλμανικού πληθυσμού.


Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Ρούσε και του Ιδρύματος της «βουλγαρικής κοινωνίας», οι χριστιανοί Βούλγαροι θα καταστούν μειονότητα σε 34 δήμους της Βουλγαρίας, ενώ σε άλλες περιοχές θα καλύπτουν μόνο το 50 ή 60 τοις εκατό του πληθυσμού.


«Αν συμπεριλάβουμε και το γεγονός της μετανάστευσης, όπου ένα εκατομμύριο άτομα εγκατέλειψαν την Βουλγαρία, έχουμε μια πραγματική μείωση του πληθυσμού κατά 11%», σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου του Ρούσε, Πέτερ Ιβάνοφ.



ΠΗΓΗ:

DefenceNet.gr


*****


ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Η “ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΑΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ, ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥΣ

======


Μέσα στην δίνη των ανακατατάξεων στην Αίγυπτο από τον Ιανουάριο, ρεπορτάζ έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν ένα κύμα εξαφανίσεων των κοριτσιών της Κοπτικής εκκλησίας.

Ένας ιερέας στο Κάιρο, εκτιμά ότι τουλάχιστον 21 νεαρά κορίτσια, πολλά ηλικίας 14 ετών, έχουν εξαφανιστεί από την ενορία του και μόνο.


Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν ένα χριστιανό κορίτσι που εξαφανίζεται βρίσκεται από την οικογένειά της, έχει ήδη προσηλυτιστεί στο Ισλάμ και έχει παντρευτεί. Οι Κοπτικές αρχές, έχουν ακόμη δημιουργήσει μια σειρά από καταφύγια σε μοναστήρια για να χειριστούν τον αυξανόμενο αριθμό των κοριτσιών που επιθυμούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, πολλά από τα οποία δεν γίνονται αποδεκτά από την οικογένειά τους.


Αλλά ένα χειρότερο πρόβλημα για τις γυναίκες αυτές είναι ότι η μεταστροφή τους στο Ισλάμ είναι αμετάκλητη.


Η θρησκεία αναφέρεται στις αιγυπτιακές ταυτότητες και ακόμη και αν ο κοσμικός νόμος προβλέπει την επάνοδο (στην προηγούμενη θρησκεία), στο πλαίσιο της ανάπτυξης του νόμου της Σαρία είναι πολύ δύσκολο να γίνει στην πράξη, εκτός εκείνους στους οποίους παρέχεται νομική υπεράσπιση.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι μοναδική στην Αίγυπτο. Υπάρχουν συνεχείς αναφορές για κορίτσια που εξαναγκάστηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ και να παντρευτούν στην Ινδία, το Πακιστάν και τη Σρι Λάνκα.

Το ότι πολλά από αυτά τα κορίτσια δραπετεύουν δεν χωρεί καμία αμφιβολία. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι ένας τεράστιος αριθμός κοριτσιών μεταστρέφονται στο Ισλάμ, καθώς και παντρεύονται ενάντια στη θέλησή τους.

Η κατάσταση αυτή αποδεικνύεται τεκμηριωμένα σε μια αμφιλεγόμενη έκθεση που δημοσιεύτηκε το 2009 σχετικά με τη μετατροπή και του εξαναγκασμό σε γάμο των Κοπτών γυναικών από την οργάνωση με έδρα την Ουάσιγκτον, “Christian Solidarity International” (“Διεθνής Χριστιανική Αλληλεγγύη”).


Η αμερικανική χριστιανική οργάνωση κατηγόρησε την αιγυπτιακή κυβέρνηση για συμμετοχή της στους «βιασμούς και την καταναγκαστική εξαφάνιση των κοριτσιών της Κοπτικής εκκλησίας και τον εξαναγκασμό τους να ασπαστούν το Ισλάμ» και κατηγόρησε το Κάιρο για «εμπορία χριστιανών κοριτσιών και γυναικών στην Αίγυπτο». Επίσης η οργάνωση, έστειλε επιστολή στον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα απαιτώντας να παρέμβει για να "σώσει" τους χριστιανούς στην Αίγυπτο.

Οι συγγραφείς της έκθεσης είναι η ακαδημαϊκός από την Ουάσινγκτον, Michele Clark και η Αιγύπτια Κόπτης δημοσιογράφος από τη Μελβούρνη, Nadia Ghaly.

Μεταξύ του 2005 και του 2008 πήραν συνέντευξη και κατέγραψαν τις ιστορίες 50 γυναικών στην Αίγυπτο, κυρίως ηλικίας μεταξύ 14 και 25 ετών, οι οποίες είχαν αποφασίσει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Όλες ισχυρίζονται ότι εξαπατήθηκαν, εξαναγκάσθηκαν σε σεξουαλική επαφή ή βιάστηκαν, προσηλυτίστηκαν στο Ισλάμ και παντρεύτηκαν. Οι περισσότερες από τις ερωτηθείσες προσπάθησαν να μεταστραφούν στη χριστιανική τους ταυτότητά, με περιορισμένη ή καθόλου επιτυχία. Τα πορίσματα της έκθεσης παρουσιάστηκαν σε αρκετές μεγάλες εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένου του περιοδικό Forbes.


Από τότε που ξεκίνησε η λεγόμενη ʽαραβική άνοιξηʼ, και η επακολούθησαν ταραχές σε χριστιανικές εκκλησίες, οι συγγραφείς προσπαθούν να δώσουν στο θέμα της καταναγκαστικής θρησκευτικής μετατροπής και του γάμου μεγαλύτερη έμφαση.

Και οι δύο ομάδες ζουν πολύ κλειστά, ζώντας με ένα βαθύτατα παραδοσιακό απομονωμένο τρόπο ζωής και οι νόρμες γύρω από το γάμο και το σεξ είναι σχεδόν μεσαιωνικές, λέει η Ghaly.

Έτσι, για παράδειγμα, δεν είναι ανήκουστο για ένα νέο χριστιανό κορίτσι από μια φτωχή οικογένεια να δραπετεύσει από ένα ʽσυμφωνημένοʼ (από τους γονείς) γάμο. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των γυναικών υποστηρίζει ότι εξαναγκάστηκε ακόμα και βιάστηκε, παρά την ντροπή που ένα τέτοιο θέμα προκαλεί, αν το κορίτσι θέλει να επιστρέψει.


Πολλοί ισχυρίζονται ότι κρατήθηκαν ως εικονικές σκλάβες. Αυτές που κατάφεραν να φύγουν, δεν μπορούσαν να φέρουν μαζί τους τα παιδιά τους. Η Ghaly ισχυρίζεται ότι αυτό είναι κάτι περισσότερο από εμφανής θρησκευτική καταπίεση, και ισοδυναμεί με «μια μορφή πολιτιστικής γενοκτονίας».


Αναφέρει ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε από την οργάνωση Human Rights Watch τον Νοέμβριο του 2007, το οποίο λέει ότι ακόμα κι αν οι χριστιανές γυναίκες μπορούν να πάρουν διαζύγιο από τον μουσουλμάνο σύζυγό τους, όσες επιθυμούν να επιστρέψουν στο χριστιανισμό "συναντούν την άρνηση και την παρενόχληση από το Τμήμα Οικογενειακής Κατάστασης του Υπουργείου Εσωτερικών ".


Σύμφωνα με τη Σαρία, η επιστροφή (από το Ισλάμ σε άλλη θρησκεία) θεωρείται αποστασία και τιμωρείται με θάνατο.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-PIiiJpWIDI


ΠΗΓΗ:


Κόκκινος Ουρανός


No comments:

Post a Comment