Tuesday, December 21, 2021

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

=====

Αρχίζουμε, από σήμερα, την αναδημοσίευση, σε συνέχειες, της Ανακοίνωσης του Γραφείου επί των αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, με την οποία αποτιμάται η επίσκεψη 

του “Πάπα” Φραγκίσκου 

στην Ελλάδα.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά υικά μας συγχαρητήρια στον Ομολογητή Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ -πραγματικό λιοντάρι του αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού-, ο οποίος και πριν την έλευση του

Πάπα” και την ημέρα κατά την οποία ο “Πάπας” συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, αλλά και τώρα, μετά την αναχώρηση του “Πάπα”, βρίσκεται στο τιμόνι του χρέους και ελέγχει τα κακώς κείμενα της παπικής επίσκεψης.

Σκέφτομαι πόσο ωραία θα ήταν αν όλοι οι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδας είχαν το ιδιο Ομολογιακό σθένος με τον Σεβ. Πειραιώς και αν έδιναν την ίδια προτεραιότητα για τα θέματα που αφορούν τον Οικουμενισμό όπως ακριβώς κάνει ο Σεβ. κ. Σεραφείμ.

Δυστυχώς, όμως, 

1.) Λίγοι Μητροπολίτες, μετρημένοι στο χέρι του ενός χεριού, επειδή είναι συνειδητοί Οικουμενιστές, 

2.) ορισμένοι άλλοι επειδή έχουν άλλες προτεραιότητες στην διακονία τους, και 

3.) ορισμένοι επειδή θέλουν να τα έχουν με όλους καλά 

υποβαθμίζουν τον αντιοικουμενιστικό αγώνα παρόλον ότι γνωρίζουν ότι ο Οικουμενισμός, ως συγκρητισμός, δεν είναι απλά αίρεση αλλά παναίρεση -σύμφωνα με τον Όσιο Ιουστίνο Πόποβιτς- και συνιστά 

καθαίρεση όλων των 

Δογμάτων της πίστεως.

Ο ηρωισμός και το Ομολογιακό σθένος του Σεβ. Πειραιώς αναδεικνύεται περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι, η επί δεκαετίες ηγεσία του αντιοικουμενιστικού αγώνα, έθεσε άλλες προτεραιότητες και καταπρόδωσε το αντικουμενιστικό αγώνα (γεωπολιτικές αναλύσεις, Ουκρανικό, “λοιμωξιολογία”, εμβολιομαχία, υγειονομικά μέτρα κτλ.)

Και το ακόμη χειρότερο! Προχώρησε σε Σχίσμα, το οποίο ονομάζει Αποτείχιση, για να ρίξει στάχτη στα μάτια των αφελών, και προσπαθεί να συμπαρασύρει στον όλεθρο του Σχίσματος ψυχές υπέρ ων Χριστός ο Μόνος αληθινός Θεός απέθανεν.

Γι’ αυτό ακριβώς, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ευγνώμονες στον Σεβ. Πειραιώς, επειδή και στέκεται άγρυπνος φρουρός στο τιμόνι του αγώνα εναντίον του Οικουμενισμού, ενώ ταυτόχρονα διεξάγει τους αγώνες του εντός της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment