Monday, December 20, 2021

Μ. ΚΟΣΜΙΔΟΥ,Ο ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ, ΘΟΛΩΝΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΨΕΥΔΟΕΝΩΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

 


Ο ΣΕΒ. ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ, ΘΟΛΩΝΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΨΕΥΔΟΕΝΩΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ


Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για
katanixi.gr

=====

Ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, προσπάθησε να θολώσει τα νερά για το ενδεχόμενο συνάντησης του Πατριάρχη Κυρίλλου με τον πάπα 

Φραγκίσκο.

Σχολιάζοντας δημοσιεύσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με αυτό το θέμα, δήλωσε ότι έχει προγραμματίσει να συναντηθεί ο ίδιος με τον πάπα για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο σκοπός της συνάντησής του με τον πάπα είναι -όπως είπε- να τον συγχαρεί εκ μέρους του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου για τα 85α γενέθλιά του, καθώς και να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων. Και, όπως θα συζητάνε, έτσι “στα χαλαρά”, θα αναφερθούν και στην ενδεχόμενη συνάντηση του πάπα με τον πατριάρχη Κύριλλο. Όμως τόνισε, πως ούτε ο τόπος αλλά ούτε και η ημερομηνία αυτής της συνάντησης δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ επίσης σχολίασε ότι έχει ανασταλεί (σ.σ. δόξα τω Θεώ) η προετοιμασία της επίσκεψης του Πατριάρχη Μόσχας στη Φινλανδία, για την οποία είχε λάβει πρόσκληση από τον επικεφαλής της ευαγγελικής λουθηρανικής “εκκλησίας” και από τον παπικό επίσκοπο στο Ελσίνκι.

Μόνο η σθεναρή ορθόδοξη αντίδραση μπορεί να φέρει αποτελέσματα

Επιθυμεί φαίνεται να έρθει πιο σύντομα ο όλεθρος στην επικράτειά του. Γιατί μόνο αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να έχει κάθε συμμαχία με τον πάπα. Όμως σε κάθε τέτοια απειλή, μόνο η σθεναρή ορθόδοξη αντίδραση μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Είμαστε στο πλευρό των ορθοδόξων χριστιανών όπου γης. Αδελφοί μας αντισταθείτε! Βρείτε άγιους πνευματικούς και οχυρωθείτε απέναντι στην παναίρεση που θέλουν να επιβάλλουν οι οικουμενιστές. Ο μόνος σκοπός τους είναι η διάλυση της Ορθοδοξίας. Όμως εμείς έχουμε τους Αγίους Πατέρες να μας οδηγούν: Όχι στον πάπα και τα άνομα σχέδιά του! Όχι στην παναίρεση του οικουμενισμού!

No comments:

Post a Comment