Thursday, December 16, 2021

Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ,ΕΝΑΣ ΟΥΝΙΤΗΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ…

 


ΕΝΑΣ ΟΥΝΙΤΗΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΚΙ ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ…


Του Θεολόγου κ. Α. Κυριακού

=====

 

Ενας Ουνίτης από τη Νότιο Ιταλία, όπως μας πληροφορεί η «Ρομφαία», επισκέφθηκε

προσφάτως τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Πρόκειται για τον κ. Βιργκίλιο Άβατο που είχε διοργανώσει και την επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Ν. 

Ιταλία το 2019.


Κάνει εντύπωση, αλγεινή βέβαια, η άνεση με την οποία κινούνται σήμερα οι αιρετικοί Ουνίτες μεταξύ των Ορθοδόξων. Οι άνθρωποι που εγκατέλειψαν την Ορθοδοξία και ακολούθησαν τον αιρεσιάρχη Πάπα και προξένησαν τα τελευταία 500 χρόνια πλείστα όσα δεινά σε όλες τις Ορθόδοξες χώρες, από την Ουκρανία μέχρι τη Συρία, από την Πολωνία μέχρι τη Ρουμανία, από τη Ρωσία μέχρι την Σλοβακία και την Ελλάδα κι όχι μόνο, τώρα έχουν αποενοχοποιηθεί, έχουν αναβαθμισθεί κι είναι τα αγαπημένα παιδιά των ημετέρων Οικουμενιστών. 


Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντάται με τον Ουνίτη «αρχιεπίσκοπο» Σβιατοσλάβ στο Κίεβο, την άλλη περιοδεύει στις ουνιτικές 

περιοχές της Νότιας Ιταλίας.


Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δεν χάνει ευκαιρία να συναγελάζεται με τους εχθρούς αυτούς της πίστεως της πατροπαραδότου στην Ιταλία. 


Μου έμεινε χαραγμένη στη μνήμη η Ουνιτική πονηρία όταν, κατά το 1992, επισκεφθήκαμε τη Σικελία και θελήσαμε ένα πρωινό να επισκεφθούμε μια βυζαντινή εκκλησία με ψηφιδωτά στο Παλέρμο.


Είδαμε, λοιπόν, τον εφημέριο, ντυμένο με άπασαν την ιερατικήν αυτού στολήν, ίδια κι απαράλλακτα σαν κάθε ορθόδοξο ιερωμένο να ετοιμάζεται ν αρχίσει τη θ. λειτουργία. Μόλις μας είδε να μιλάμε ελληνικά μας πλησίασε κι έπιασε κουβέντα μαζί μας στη γλώσσα μας. Μας πρότεινε κιόλας να πούμε μαζί το «Πάτερ ημών» στα ελληνικά. Κάποιος από την ομάδα μας τον ρώτησε ποιος είναι ο επίσκοπος της περιοχής κι αυτός μας ανάφερε κάποιο όνομα 

άγνωστο σε μας. 


Τότε Ορθόδοξος μητροπολίτης Ιταλίας ήταν ο Σπυρίδων, ο μετέπειτα Αμερικής. 


Αμέσως αντιληφθήκαμε την πονηρία. Ήθελε ο ουνίτης «ιερέας» μπαμπέσικα να μας ξεγελάσει, ώστε για να κάνουμε συμπροσευχή μαζί του. Αηδιασμένοι και θυμωμένοι του γυρίσαμε την πλάτη κι απομακρυνθήκαμε. 


Αυτοί είναι οι πουλημένοι στον αιρεσιάρχη Πάπα Ουνίτες. Ο δούρειος ίππος του Παπισμού για να προσηλυτίσει τους Ορθόδοξους.

No comments:

Post a Comment