Thursday, December 9, 2021

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑ

 

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣΜΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=====

Με βαθύτατη θλίψη διαβάσαμε, στην ιστοσελίδα ORTODOXIA.INFO:


Διασωληνωμένος σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς.

Όπως αναφέρουν μάλιστα τοπικά μέσα ενημέρωσης το ιατρικό προσωπικό που παρακολουθεί τον κ. Κοσμά επιχείρησε να τον «ξυπνήσει» χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει αφού εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.

Η κατάσταση της υγείας του ιεράρχη θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τα επόμενα εικοσιτετράωρα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχει εμφανίσει πολυοργανική ανεπάρκεια και βαριά επιδείνωση του αναπνευστικού, με τους γιατρούς να είναι αρκετά συγκρατημένοι ως προς την εξέλιξη της 

υγείας του." 

Η είδηση προκαλεί αφόρητο πόνο στους πιστούς επειδή ο Σεβ. Μητροπολίτης Ακαρνανίας κ. Κοσμάς είναι ένα άγιος ιεράρχης και Ομολογητής. Από τους πιο συνειδητοποιημένους αντιοικουμενιστές Ιεράρχες της Ορθοδοξίας. Ένας κληρικός διαμάντι.

Δεν χάνουμε την ελπίδα μας παρόλον ότι συνειδητοποιούμε την κρισιμότητα της κατάστασης του Σεβασμιώτατου. 

Συνεχίζουμε την προσευχή μας προς τον Κύριο ώστε να κάνει το θαύμα Του για να αναρρώσει σύντομα ο Σεβασμιώτατος και να μπορέσει να επιστρέψει υγιής στην διακονία του. Το ποίμνιο του τον λατρεύει αλλά και οι όπου γης ορθόδοξοι πιστοί προσβλέπουν προς το σεπτό του πρόσωπο και τους ομολογιακούς του αγώνες.

1 comment:

  1. Σῶτερ ἀπὸ κλίνης ὀδυνηρᾶς, ἔγειρον ἐν τάχει, ἱεράρχην σου τὸν Κοσμᾶν, τὸν τῆς Αἰτωλίας, καὶ τῆς Ἀκαρνανίας, νοσοῦντα ἀρχιθύτην, ὅνπερ θεράπευσον.

    Ἦχος β´. Οἶκος τοῦ Ἐφραθᾶ.
    Μνήσθητι Ἰησοῦ, Κοσμᾶ ἀρχιερέως, καὶ δὸς αὐτῷ ὑγείαν, ἵνα σε μεγαλύνῃ, Χριστὲ ἀπειροδύναμε.

    Σῶτερ ὀδυνηρᾶς, ἀνάστησον ἐκ κλίνης, Κοσμᾶν τὸν ἱεράρχην, καὶ δὸς αὐτῷ ὑγείαν, ἐκ νόσου καὶ κακώσεως.

    Ἦχος δ´. Ὁ ἐξ ὑψίστου κληθείς.
    Ὑπὲρ ὑγείας Κοσμᾶ ἀρχιερέως, Χριστὸν ἱκετεύσωμεν πάντες ὀρθόδοξοι, Ἀκαρνανίας ἐφόρου τε, καὶ Αἰτωλίας, ὅτι ἐν κλίνῃ τανῦν κατάκειται, νόσου καὶ ἐκδέχεται τὴν ῥῶσιν ἄνωθεν, καὶ τὴν ταχεῖαν ἐνίσχυσιν, καὶ θεραπείαν· καὶ γὰρ τῶν νόσων ψυχῆς καὶ σώματος, Χριστὸς ὁ μόνος ἰατρός ἐστιν, ὁ δυνάμενος τάχος ἰάσασθαι, τοῦ αὐτοῦ ἀρχιθύτου, ἀῤῥωστίαν τὴν τοῦ σώματος.

    ReplyDelete