Monday, December 27, 2021

"ΚΑΤΑΝΥΞΗΣ":ΟΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

 



ΟΙ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΣΥΡΟΥ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ


Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

=====


Οι συνεορτασμοί με τους αχαρίτωτους παπικούς στη Σύρο, είναι κάτι το σύνηθες. Προσφάτως στον αρχιερατικό Εόρτιο Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας της Τήνου στις 14 Αυγούστου ήταν παρών και ο “Αρχιεπίσκοπος” Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου των Καθολικών, Ιωσήφ Πρίντεζης. 

Ομοίως οι παπικοί ιερωμένοι δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη φετινή επέτειο (15 Δεκεμβρίου) των είκοσι χρόνων αρχιερατείας του Επισκόπου Σύρου Δωρόθεου Β΄. Εκτός από τους Ηγουμένους, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους, τους πολιτικούς αξιωματούχους παρέστησαν και παπικοί Επίσκοποι, όπως ο Σύρου κ. Πέτρος Στεφάνου και ο πρώην Νάξου-Τήνου κ. Νικόλαος Πρίντεζης.

Ακολούθως, ο Αρχιερατικός Επίτροπος και οι Εφημέριοι της Σύρου προσέφεραν δια του Αρχιμ. Νικολάου Γαβαλλά στον κ. Δωρόθεο Β’ αρχιερατική ράβδο, με την οποία θα έπρεπε κανονικά να στηρίζει τους ευπειθείς στην πίστη και να συμμορφώνει τους ανυπάκουους, πολλώ δε μάλλον όσους καταφρονούν την Αγία Πίστη ερωτοτροπώντας πνευματικά με τους Αιρετικούς.

Τα όρια της Εκκλησίας

Το πρόβλημα βέβαια ξεκινάει από το ότι η Εκκλησία θεωρεί τους αιρετικούς μακριά από της Εκκλησία, λίγο πιό κοντά σε αυτήν από ότι οι ειδωλολάτρες, ενώ ο κος Δωρόθεος και οι ομόφρονές του τους θεωρούν μέλη της Εκκλησίας, πολύ πιο κοντά σε αυτήν απ’ ότι οι ομόδοξοι αλλά σχισματικοί παλαιοημερολογίτες. 

Αν ο Μητροπολίτης Σύρου φρονούσε ορθόδοξα θα προφύλασσε το ποίμνιό του από δαιμονικές διδασκαλίες φοβούμενος μην παραστρατήσει από τον δρόμο της Αληθείας, μην αλλάξει ούτε ένα γιώτα από τον Λόγο του Θεού.

Επειδή όμως δεν φρονεί τα ορθά αλλά τα οικουμενιστικά όπου τα όρια της Εκκλησίας είναι θολά και χωράνε τους πάντες συνάπτει άνετα στενούς λειτουργικούς δεσμούς με τους παπικούς, και βάζει μέσα στον Ναό του Θεού τους αχαρίτωτος και αβάπτιστους. Δεν ξεχωρίζει τον εαυτό του από τους απίστους και αγγίζει ό,τι ακάθαρτο προέρχεται από αυτούς.

No comments:

Post a Comment