Monday, December 20, 2021

Ι.ΠΟΥΝΑΡΤΖΟΓΛΟΥ,ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ



ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Του κ. Ιωάννη Πουναρτζόγλου
αποκλειστικά για την 
katanixi.gr

=====

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αυστραλίας, εδώ και πολλά χρόνια είναι άνδρο του Οικουμενισμού. Τρανή απόδειξη του οικουμενιστικού φρονήματός της είναι ο αγώνας που έκανε ο μακαριστός θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, αλλά και η δίωξή του από τον τότε Αρχιεπίσκοπο, Στυλιανό.

Παρατηρώντας το σήμερα, βλέπουμε πως η κατάσταση σαφώς δεν άλλαξε προς το καλύτερο. Στη χειροτονία του Επισκόπου Χαριουπόλεως Βαρθολομαίου, το κλίμα παρέμεινε παραδοσιακά οικουμενιστικό.

Φυσικά, από τη χαρά του νέου επισκόπου δεν μπορούσαν να λείπουν 

οι αχαρίτωτοι αιρετικοί.

Συγκεκριμένα, συμπροσευχήθηκαν ένας αγγλικανός κι ένας ουνίτης “επίσκοπος”. Εμπνεόμενοι από την τραγική αυτή “παράδοση”, θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μία παραλλαγή της λαϊκής έκφρασης και να πούμε “όπου οικουμενιστών χαρά, οι αιρετικοί πρώτοι”! Είναι τραγική ειρωνεία, τη στιγμή που ο νέος επίσκοπος υπόσχεται να διαφυλάττει ανόθευτη την Πίστη μας, να παρευρίσκονται στον Ναό οι βλάσφημοι αιρετικοί.

Συνεχίζοντας τον σχολιασμό της συγκεκριμένης χειροτονίας, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην αλλαγή του ονόματος του νέου επισκόπου από Πρόχορος σε Βαρθολομαίος. Από μόνη της αυτή η αλλαγή δεν είναι άξια ελέγχου, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση διαβάζουμε πως έγινε προς τιμήν του… Πάπα της Ανατολής, δηλαδή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών της «ευκλεούς και γόνιμης 

Πατριαρχίας Του».

Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος συμβούλεψε τον νέο επίσκοπο τα παρακάτω: «Πρόκειται για ύψιστη τιμή αλλά και μέγιστη ευθύνη. Ευθύνη που σημαίνει ότι θα πρέπει να προσπαθήσεις να ομοιάσεις, όσο μπορείς, στο πρόσωπο αυτό, που κράτησε στους ώμους του την Ορθοδοξία για τριάντα ολόκληρα χρόνια».

Εμείς από πλευράς μας, ευχόμαστε στον νέο επίσκοπο το αντίθετο! Ας έχει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως παράδειγμα προς αποφυγή, γιατί όχι απλά δεν κράτησε την Ορθοδοξία στους ώμους του αλλά κατάφερε να την ξεπουλήσει με συνοδική απόφαση!

No comments:

Post a Comment