Sunday, December 5, 2021

ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΙΩΠΗΣΑΝ, Ο ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΙΣΚΟΥ

 


ΠΥΡΙΝΟ TO ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

=====


Στο σημερινό του κήρυγμα, ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς κ. Σεραφείμ κάνοντας λόγο για το σχίσμα του 1054 υπογράμμισε πως ο παπισμός έχει μετατραπεί σε μία αιρετική θρησκευτική κοινωνία.

Από Εκκλησία έγινε μία απλώς θρησκευτική κοινωνία που εξέπεσε και γέμισε αιρέσεις και κακοδοξίες. 

Αισθανόμαστε μεγάλη πικρία ως Χριστιανοί επειδή ένα τόσο μεγάλο πλήθος ανθρώπων που φέρουν το όνομα ‘’χριστιανός’’ είναι αποκομμένοι από το Σώμα της Εκκλησίας και στερημένοι κυρίως 

της Θείας Χάριτος.

Οι άνθρωποι αποκομμένοι από τη Θεία Χάρη και χωρίς την εμπειρία της Θείας Χάριτος δεν μπορούν να ορθοποδίσουν, ούτε να ορθοπρακτίσουν, αλλά πηγαίνουν από γκρεμό σε γκρεμό και από ψέμα σε ψέμα σε όλα τα θέματα.

Όσα χρόνια και να περάσουν και όσοι αιώνες και να διέλθουν είμεθα ένα σώμα με τους Αγίους, τους Μάρτυρες, 

τους Ομολογητάς 

με κεφαλή μας τον Χριστό.

Ο Παπισμός αλλοίωσε την πίστη των Ορθοδόξων, έβαλε μέσα ψευδή και ανθρωποκίνητα δόγματα, κατέστρεψε την ενότητα της Εκκλησίας και προέβη σε φοβερά εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητος, με πρόσφατα τα χιλιάδες σκάνδαλα της παιδεραστίας τα οποία έχουν αμαυρώσει το Χριστιανικό μήνυμα.

Στο σημείο αυτό ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε πως αυτά λέγονται με πόνο ψυχής και με μεγάλη στεναχώρια "ιδιαίτερα σήμερα που βρίσκεται στη χώρα μας ο εκπρόσωπος αυτής της θρησκευτικής αλλοιώσεως, ο κατέχων παρανόμως και αντικανονικώς τον θρόνο της πρεσβυτέρας Ρώμης ο κ. Χόρχε Φραγκίσκος Μπεργκόλιο".

No comments:

Post a Comment