Friday, September 19, 2014

ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ


ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Είναι γνωστό ότι δεν τρέφω μεγάλες συμπάθειες προς τον Πάπα Φραγκίσκο. Νομίζω ότι οι 575 αναρτήσεις του ιστολογίου μου δεν αφήνουν αμφιβολίες γι’ αυτό. Οποιος κάνει όμως κάτι σωστό -ακόμη και ο Πάπας Φραγκίσκος- είμαι πρόθυμος να το αναγνωρίσω.

Πρόσεξα από τις αντιδράσεις των ΜΜΕ -εντύπων και ηλεκτρονικών- ότι όλα σχολίασαν ειρωνικά τη μετάβαση του κ. Τσίπρα στο Βατικανό με ήκιστα κολακευτικά σχόλια για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αλλοι τον προτρέπουν τώρα να επισκεφθεί τον αρχιραββίνο των Ιεροσολύμων, άλλοι τον Δαλάι Λάμα, άλλοι τον μουφτή του Καίρου, άλλοι τον Πριμάτο του Αγγλικανισμού και πάει λέγοντας. 

Διερωτώμαι πάντως γιατί δεν του πρότεινε κανείς να επισκεφθεί το αρχηγείο του Ιεχωβιτών στο Μπρούκλιν!!!

Πολύ λίγη πάντως προσοχή δόθηκε στο γεγονός ότι ο “Αγιος Πατέρας” έδωσε πολύ ηχηρό χαστούκι στον κ. Τσίπρα.

Καταρχήν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ζήτησε ακρόαση πριν ένα χρόνο και μόλις τώρα του έκανε την χάρη να τον δεχθεί και μάλιστα σε μη προεκλογική περίοδο.

Υστερα οι γεμάτες συνθήματα περισπούδαστες δηλώσεις του κ. Τσίπρα για την επίσκεψή του στον Πάπα έγιναν μπροστά σε άδεια καθίσματα στην πλατεία του Βατικανού και όχι μπροστά ή μέσα στο Παπικό ανάκτορο και για την ώρα δεν είδα βίντεο ή φωτογραφίες της συνάντησης.

Με άλλα λόγια ο Ιησουίτης συγύρισε δεόντως τον κ. Τσίπρα. 

Και όχι μόνον αυτό! Τα δώρα που αντάλλαξαν ήταν πολύ τυπικά, ενώ η συνομιλία τους διάρκεσε μόλις 20 λεπτά. 

Παράλληλα το Βατικανό άφησε να διαρρεύσει η πληροφορία ότι ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θέλει όσοι τον επισκέπτονται να τον χρησιμοποιούν για προεκλογικούς λόγους. 

Με άλλα λόγια του ξεκαθάρισαν ότι αντιλαμβάνονται ότι η επίσκεψή του είναι καθαρά ψηφοθηρική.

Διερωτώμαι αν συνήργησε ο Σεβ. Ιλίου Αθηναγόρας στην απόφαση του Πάπα. 

Λέτε να τηλεφώνησε στους φίλους του τους καρδινάλιους που προσκάλεσε για οικουμενιστικό εσπερινό στη Μητρόπολη του και να κάρφωσε τον κ. Τσίπρα για να εκδικηθεί την περιφερειάρχη Αττικής -και αυριανή υπουργό εξωτερικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- κυρία Ρένα Δούρου, επειδή -στην παρουσία του κ. Τσίπρα- τον αγνόησε και τον ξεφτίλισε και πήρε "τον όρκο του βουνού" αντί για θρησκευτικό όρκο;

Καλού-κακού θέλουμε να παρακαλέσουμε τον λίαν αγαπητό μας Θεοφιλέστατο “Νεωκόρο” -και σύντομα Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας- να βρει και άλλα τραγουδάκια για τον κ. Τσίπρα σαν κι αυτό το καταπληκτικό "Θέλω να δω τον Πάπα" που ξετρύπωσε, επειδή ο Αλέξης μας είναι βέβαιο ότι θα πορευθεί σύντομα και προς άλλους θρησκευτικούς ηγέτες για να δείξει την...ευσέβειά του και την προσήλωσή του στη "θεολογία της απελευθέρωσης".

Σε κάθε περίπτωση, αν ο κ. Τσίπρας θέλει να μας πείσει ότι είναι ευσεβής, αντί να ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις πότε στο Βατικανό και πότε στο Αγιον Ορος, καλύτερα να παντρευτεί τη μητέρα των παιδιών του, να βαφτίσει τα παιδάκια του, να ανακαλέσει τις δηλώσεις του ότι είναι άθεος, να αποσύρει την απειλή του για δυσμενή χωρισμό της Εκκλησίας από την Πολιτεία κοκ..

Αλλιώς όλο αυτό το θέατρο είναι μπούμερανγκ για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

No comments:

Post a Comment