Saturday, September 13, 2014

ΟΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ π. ΣΑΡΑΝΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”



ΟΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ π. ΣΑΡΑΝΤΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟΝ “ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΥΠΟ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο π. Σαράντης έδωσε τις αναγκαίες εξηγήσεις για την παρουσία παπικού κληρικού με άμφια στον αγιασμό που τέλεσε πρόσφατα σε σχολείο.

Με ηλεκτρονική επιστολή του, στο ιστολόγιο "Ακτίνες", επιβεβαίωσε ότι οι πληροφορίες του κ. Γ. Παπαθανασόπουλου είναι ακριβείς. Παράλληλα, όμως, αποκάλυψε το άγνωστο παρασκήνιο της ιστορίας.

Συγκεκριμένα ο παπικός κληρικός, εν αγνοία του π. Σαράντη, περιεβλήθη με άμφια και συμμετέσχε ετσιθελικά στον αγιασμό.

Ουδόλως μας εκπλήσσει, φυσικά, η συμπεριφορά του. Παπικός είναι, καταχθόνια συμπεριφέρεται. 

Είναι απολύτως σαφές ότι ο π. Σαράντης ούτε επεδίωξε, ούτε ανέχτηκε τον παπικό να συμπροσεύχεται, αλλά ότι ο αιρετικός κληρικός δόλια προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις και προβλήματα.

Τι καλύτερο περιμένει κάποιος από ένα Παπικό;

Νομίζω ότι μετά τις διευκρινίσεις του π. Σαράντη το θέμα είναι για όλους κλειστό. Αυτό που απομένει είναι να δούμε τι πρέπει να γίνει σε πιο γενική βάση.

Ολοι γνωρίζουμε ότι ο αντιοικουμενιστικός αγώνας καρκινοβατεί. 

Ο "Ορθοδοξος Τύπος” προσκύνησε τους πιο βαμμένους οικουμενιστές εν ζωή. Σχισματικές τάσεις -καμουφλαρισμένες πίσω από την δήθεν αποτείχιση- αναφύονται συνεχώς, ενώ η αναποτελεσματικότητα του αντιοικουμενιστικού αγώνα είναι -διά γυμνού οφθαλμού- ορατή από χιλιόμετρα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος θα πάει σε λίγες βδομάδες στο Φανάρι, όπου θα σημειωθούν νέες οικουμενιστικές ασχημίες και -ως εικός- θα σκανδαλιστούν ψυχές και θα γκρεμιστούν συνειδήσεις.

Οι ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα ασχολούνται με τα κόλλυβα του Αγίου Θεοδώρου, τους μισσιονάριους του 18ου αιώνα, τις φανουρόπιτες, τον αθλητισμό, τις σχέσεις της μασωνίας με τον οικουμενισμό και πάει λέγοντας.

Ο “Ορθόδοξος Τύπος” έχει τα μαύρα του τα χάλια τα αδιόρθωτα.

Σε δύο τομείς είναι αναγκαίο να υπάρξουν δραστικές αλλαγές.

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης πρέπει να φροντίσει αμέσως να συγκροτηθεί σώμα συνεργαζόμενων χριστιανικών σωματείων, στο οποίο να εκχωρήσει πλήρως τις άτυπες αρμοδιότητες, που όλοι θέλαμε να ασκεί και τις οποίες ο ίδιος αρνείται -για λόγους που δεν είναι της στιγμής να αναλύσουμε- να διεκπεραιώσει.

Στον “Ορθόδοξο Τύπο” πρέπει να υπάρξουν δραματικές αλλαγές, αν θέλουμε να λειτουργήσει ως "ναυαρχίδα του αντιοικουμενιστικού αγώνα", όπως ήταν την εποχή του π. Μάρκου.

Ο κ. Ζερβός -για λόγους που όλοι γνωρίζουν- πρέπει να αποπεμφθεί αμέσως και να αντικατασταθεί με τον κ. Γ. Παπαθανασόπουλο, αν ο ίδιος δεν έχει αντίρρηση να αναλάβει το βάρος της ευθύνης της διεύθυνσης της εφημερίδας.

Ο π. Σαράντης, ο π. Ιωάννης Φωτόπουλος, ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, ο Προηγούμενος των Μεγάλου Μετεώρου Αρχιμ. Αθανάσιος, ο κ. Ελευθέριος Οικονομάκος και ορισμένοι άλλοι, πρέπει να επιστρατευθούν για να γίνουν μέλη της συντακτικής επιτροπής του “Ορθόδοξου Τύπου”, αφού τεθούν σε σύνταξη τα μέλη της λεγόμενης “παλαιάς φρουράς”.

Ολοι γνωρίζουμε ότι η λεγόμενη “παλαιά φρουρά” είναι ένα μάτσο άσχετοι, οι οποίοι την εποχή του π. Μάρκου χρησίμευαν σαν "γλάστρες" για να κάνει ανενόχλητος τη δουλειά του.

Τώρα είναι σκέτο βαρίδι το οποίο χρησιμοποιεί ο π. Βασίλειος Βολουδάκης για να προωθήσει τον Παποκαισαρικό αγιοτολλαχισμό που πρεσβεύει.

Αν ο π. Βασίλειος αποκηρύξει την παπoκαισαρική πλάνη του και διαλύσει το αγιοτολλαχικό του κομματίδιο, ας παραμείνει στην επιτροπή του “Ορθοδόξου Τύπου”

Αν όχι, πρέπει να του υποδειχθεί επιτακτικά να τα μαζέψει και να φύγει.

Τα ίδια ισχύουν για τον κ. Σακαρέλλο.

Οι δεσμοί του με τους σχισματικούς και αιρετικούς Παλαιοημερολογίτες πρέπει να διαρρηχθούν οριστικά, αν θέλει να συνεχίσει να είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας.

No comments:

Post a Comment