Tuesday, September 16, 2014

ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ ΨΕΥΤΗΣ κ. ΤΣΙΠΡΑ!



ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΣ ΨΕΥΤΗΣ κ. ΤΣΙΠΡΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======

Ιδού οι δηλώσεις του κ. Τσίπρα για την κριτική που του άσκησε ο κ. Σαμαράς για τη μετάβασή του στο Αγιον Ορος:

“Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε για την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος και την αποστροφή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά «δεν τους σώζει ούτε το Αγιον Όρος», κατά τη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Θεωρώ λογικό στην κατάσταση που βρίσκεται ο πρωθυπουργός να αναζητά την επίκληση της θείας σωτηρίας. Εγώ, όμως, δεν βρέθηκα στο Αγιον Ορος για να κοροϊδέψω, ούτε για να παραπλανήσω κανέναν. Μίλησα ειλικρινά, δεν προσποιήθηκα. Αναγνώρισα τη μεγάλη ιστορική και πολιτισμική αξία του Όρους. Αναγνώρισα τη μεγάλη θεσμική και πολιτισμική αξία ενός πυλώνα της Ορθοδοξίας που είναι το Όρος σε αυτό που σημαίνει Ελλάδα και ελληνισμός. Κι αυτή η αναγνώριση ήταν ειλικρινής. Δεν προσποιήθηκα, δεν έταξα, δεν αξιοποίησα, όπως άλλοι αξιοποιούν για επικοινωνιακούς λόγους τα βαθύτερα προσωπικά τους πιστεύω. Δεν είμαι τέτοιου επιπέδου πολιτικός. Ως εκ τούτου, πρέπει να σας πω ότι η σχέση μας με την Εκκλησία είναι μια σχέση ειλικρινής πράγμα το οποίο μπορεί να μας οδηγήσει σε ουσιαστικά αποτελέσματα. Για τον αναγκαίο εξορθολογισμό των σχέσεων κράτους-Εκκλησίας που θα είναι ευνοϊκός και για το κράτος προκειμένου να είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος αλλά και για την ίδια την Εκκλησία ώστε να επιτελέσει με καλύτερους όρους τον σημαντικότατο κοινωνικό ρόλο που έχει».”

Ωστε πήγες στο Αγιον Ορος και δεν έταξες τίποτα αλλά απλά αναγνώρισες την πολιτισμική αξία του Αγίου Ορους χωρίς να επιδιώξεις κανένα επικοινωνιακό κέρδος; 

Κύριε Τσίπρα χωρίς περιστροφές σου λέμε ότι είσαι ένας ξετσίπωτος ψεύτης.

Αν πήγαινες στον Αθωνα μόνον για να αναγνωρίσεις την πολιτισμική αξία του Αγίου Ορους δεν θα ζητούσες να μείνεις επί δεκάλεπτο μόνος μπροστά στην εικόνα του “Αξιον εστίν” για να ρίξεις στάχτη στα μάτια των πιστών ανθρώπων επειδή έχεις αστεφάνωτη τη μάνα των παιδιών σου και τα παιδάκια σου αβάπτιστα λες και είναι Τουρκάκια.

Για σόου πήγες κ. Τσίπρα και ανοησίες και κοτσάνες αμόλησες από αυτές που βγαίνουν πάντοτε από τα χείλη σου παρομοιάζοντας τους Αγιορείτες μοναχούς με τους Ζαπατίστας.!!!

Και ψεύτης είσαι, κ. Τσίπρα, και φαιδρός και αγράμματος και εκκλησιομάχος και εθνομειοδότης και υστερόβουλος.

Οσο για το ενδιαφέρον σου για "τον εξορθολογισμό των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας" κατανοούμε πλήρως τι εννοείς. Μιλάς για δυσμενή χωρισμό της Εκκλησίας από την Πολιτεία. Ελπίζω να ακούν τι λές όσοι αγνοούν τη σοφή ρήση του Γέροντα Παισίου ότι "όλες οι ελιές έχουν δάκο, γι' αυτό πρέπει να επιλέγουμε τις ελιές με το λιγότερο δάκο".

No comments:

Post a Comment