Monday, September 15, 2014

Η ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ!


Η ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΩΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

“Ο νούρος του σιήλου εν ισιώνει με τίποτε”, λέγει μια Κυπριακή παροιμία. Τουτέστιν“η ουρά του σκυλιού δεν ισώνει με τίποτα”.

Οχι μόνον δεν λαμβάνουν υπόψη οι Βατοπαιδινοί τη γενική δυσφορία για την εκκοσμίκευση της Μονής και τη συνεχή προβολή της από τα ΜΜΕ, αλλά και αποθρασύνονται με την ημέρα. 

Οχι απλά διαφημίζουν -με τον πιο αντιχριστιανικό τρόπο- τις προσευχές και τη φιλανθρωπία που κάνουν, αλλά και στέλλουν ρεπορτάζ με βίντεο και δεκάδες φωτογραφίες για να δημοσιοποιήσουν την αγρυπνία που κάνουν.!!!

"Η αγρυπνία της Αγιας Ζώνης βρίσκεται σε εξέλίξη", λέγει μια ανάρτηση στη Romfea.gr., που συνοδεύεται με δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο της αγρυπνίας. 

Για όνομα του Θεού! Ακόμη και τις αγρυπνίες τις μετέτρεψαν σε σόου;

Οι άλλες Μονές στο Αγιον Ορος δεν κάνουν αγρυπνίες; Οταν, κατά τα φοιτητικά μου χρόνια, φιλοξενήθηκα πριν δεκαετίες για 6 σχεδόν μήνες στην Ιερά Μονή Σταυρονικήτα, όλο αγρυπνίες κάναμε. Για όλους ήταν μεγάλη χαρά επειδή -συν τοις άλλοις- παρίστατο και ο Γέροντας Παίσιος, επειδή η καλύβη του εκείνη την εποχή ήταν στα όρια της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα.

Δεν θυμάμαι σε καμιά περίπτωση να τραβήξουν φωτογραφίες για να αποθανατίσουν την αγρυπνία πολλώ μάλλον να τις στείλουν σε ειδησεογραφικά πρακτορεία για δημοσίευση.

Πού εκ του αιώνος ηκούσθη ποτέ να διαφημίζει -και μάλιστα αγιορειτικό μοναστήρι- την προσευχή που κάνει;

Παναγιότατε! Πότε επιτέλους θα αναλάβετε τις ευθύνες σας και θα μαζέψετε τους Βατοπαιδινούς;

Αν εσείς ο κυρίαρχος επίσκοπος του Αγίου Ορους δεν ενδιαφερθεί να βάλει τάξη στο Βατοπαίδι ποιος επιτέλους θα βάλει τάξη;

Σπουδή να προσκαλέσετε τον αιρεσιάρχη του Βατικανού -με κάθε ευκαιρία- δείχνετε υπέρμετρη. 

Σπουδή να αφήσετε ακήδευτο τον μ. Νικόλαο Σωτηρόπουλο επίμονη.

Γιατί ολιγωρείτε να πράξετε το πιο στοιχειώδες καθήκον σας προς το Αγιον Ορος το διαμάντι του Οικουμενικού Θρόνου;

No comments:

Post a Comment