Wednesday, September 24, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε την μονοήμερη επίσκεψη του στην Αλβανία χωρίς να σημειωθούν οποιεσδήποτε οικουμενιστικές ασχημίες εκ μέρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος παρέστη σε μια ειδική σύναξη των θρησκευτικών ηγετών της Αλβανίας με τον Πάπα -και μάλιστα σε αίθουσα όχι σε παπικό ναό- χωρίς να γίνουν συμπροσευχές και χωρίς να παρατηρηθούν οποιαδήποτε οικουμενιστικά παρατράγουδα.

Οι πιστοί έχουν πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από τη στάση του Μακαριότατου και άλλων ιεραρχών της Εκκλησίας της Αλβανίας για θέματα Οικουμενισμού.

Αυτή τη φορά, όμως, κανένας δεν νομιμοποιείται να διαμαρτύρεται.

Ούτε το διάλογο φοβόμαστε, ούτε τις συναντήσεις με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες, αν δεν υπογράφονται κακόδοξα κείμενα και αν δεν καταπατούνται οι Ιεροί Κανόνες που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με αιρετικούς και με αλλόθρησκους.

Ερωτούμε, λοιπόν, τον Παναγιότατο: Οταν ο Πάπας Φραγκίσκος θα παραστεί στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Θρόνου το τέλος του Νοεμβρίου στη Βασιλεύουσα οι πιστοί θα νιώσουν την ίδια ανακούφιση που αισθάνονται τώρα με τη στάση του Μακαριότατου Αλβανίας;

Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας. Ολες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι θα πραγματοποιηθούν προχωρημένες συμπροσευχές και θα παρατηρηθούν πολλά οικουμενιστικά παρατράγουδα που θα σκανδαλίσουν ψυχές και θα γκρεμίσουν συνειδήσεις. 

Μακαριότατε Αλβανίας! Σας ευχαριστούμε θερμά για την ορθή στάση που τηρήσατε. Ελπίζουμε ότι θα τηρείτε και στο μέλλον απαρέγκλιτα την ίδια ορθόδοξη στάση οποτεδήποτε έχετε συνάντηση με ετερόδοξους και αλλόθρησκους.

Είστε πλήρως ενήμερος ότι οι ανά τον κόσμο πιστοί θεωρούν ως πρότυπο το έργο που επιτελέσατε στην Εκκλησία της Αλβανίας. Είναι τόσο μεγάλο κατόρθωμα που δεν εξηγείται με ανθρώπινα μέτρα. Σας παρακαλούμε θερμά και υικά να μην αμαυρώνετε τη διακονία σας με οποιασδήποτε μορφής οικουμενιστικές ασχημίες.

Οσο για τον Παναγιότατο και την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι προσευχόμαστε εκτενώς προς τον Κύριο να τον φωτίσει ο Θεός να μην γκρεμίσει συνειδήσεις με τη στάση του.

No comments:

Post a Comment