Thursday, September 25, 2014

Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ



Ο ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”:

“Το μαρτύριο είναι συνυφασμένο με την ιστορική πορεία της Εκκλησίας μας, από την Ίδρυσή της με τους διωγμούς που υπέστη από τους Ειδωλολάτρες, τους Νεομάρτυρες που οδήγησαν στο Μαρτύριο οι Τούρκοι κατακτητές, αργότερα με τον απηνή διωγμό της Εκκλησίας στην Σοβιετική Ένωση και τις χώρες επιρροής της (χαρακτηριστικό παράδειγμα και η Βόρειος Ήπειρος στα χρόνια του Χότζα), αλλά και τους σύγχρονους διωγμούς που υφίσταται η Εκκλησία και οι Χριστιανοί στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η σύγχρονη παγίδα για έναν ορθόδοξο Κληρικό είναι η παγίδα του οικουμενισμού. Με εκφράσεις και κινήσεις αγαπισμού θεωρούν για τους εαυτούς τους (οι οικουμενιστές) ότι έχουν περισσότερη αγάπη από τους Πατέρες της Εκκλησίας, οι οποίοι έλεγχαν και κατακεραύνωναν τις αιρέσεις με «τη σφενδόνη του Πνεύματος».

Αξιος διάδοχος του κυρού Κονίτσης Σεβαστιανού ο Σεβ. Μητροπολίτης Κονίτσης κ. Ανδρέας στέκει ακλόνητος στις επάλξεις του χρέους.

Ανθρωπιστικά είναι τα κριτήρια του Οικουμενισμού και όχι Θεανθρώπινα, γι’ αυτό και ποτέ δεν θα ευωδοθούν τα σχέδιά του. Θα τα ανατρέψει ο Αγιος Θεός στα χέρια του Οποίου βρίσκονται τα νήματα της Ιστορίας.

Πολιτικές σκοπιμότητες και αγαπολογίες άσχετες με το Ευαγγέλιο τον κατευθύνουν, αλλά όπως πολύ ορθά επισημαίνει ο Σεβασμιότατος Κονίτσης, “ο Χριστός εξήλθεν νικών και ίνα νικήση.” 

Ο Σεβ. Κονίτσης εμπνέει τους πιστούς με το ήθος, την ορθόδοξη ομολογία και τους αγώνες του.

Προσβλέπουμε στην παρουσία του στα συνοδικά όργανα της Ιεραρχίας για να ασκείται έλεγχος στις οικουμενιστικές ασχημίες που οι λίγοι μεν τον αριθμό -πλην όμως επίμονοι στην πορεία ολέθρου που ακολουθούν- οικουμενιστές ιεράρχες παρασύρουν την Εκκλησία της Ελλάδας. 

No comments:

Post a Comment