Thursday, September 25, 2014

ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ



ΝΕΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην “Ημερησία” από τον "Guardian:"

“Μια ιταλική τηλεοπτική εκπομπή κατάφερε να πείσει τον Πάπα Φραγκίσκο να τους δώσει το λευκό καπελάκι που φορά και συγκέντρωσε πάνω από 100.000 ευρώ σε λιγότερο από 24 ώρες βάζοντάς το σε δημοπρασία στο eBay.

Ο οικοδεσπότης του σατυρικού σόου «Le lene» (Οι ύαινες) ξύπνησε το χάραμα προκειμένου να εξασφαλίσει μια μπροστινή θέση σε μία από τις τακτικές εμφανίσεις του Πάπα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων από την τηλεόραση του Βατικανό, ο οικοδεσπότης κατάφερε να πλησιάσει τον Πάπα την ώρα που επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του και του πρόσφερε ένα ολοκαίνουριο λευκό καπελάκι.

Ο Πάπας φαίνεται να σταματά το αυτοκίνητο και να εξετάζει το καπελάκι, προτού το ανταλλάξει με το δικό του.

Στη συνέχεια, ο οικοδεσπότης της τηλεοπτικής εκπομπής έβαλε το καπελάκι στο eBay την Τετάρτη το βράδυ και μέχρι στιγμής έχει φτάσει τα 105.000 ευρώ.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν σε μια ιταλική φιλανθρωπική οργάνωση για την καταπολέμηση της παιδικής θνησιμότητας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι της εκπομπής.”

Αυτές οι φαιδρότητες γίνονται αμέσως είδηση επειδή ο θεατρίνος Πάπας Φραγκίσκος με αυτό τον τρόπο επιδιώκει επιτυχώς να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο των ειδήσεων.

Ο παραγωγός μιας σατυρικής εκπομπής πλησιάζει τον Πάπα -πιθανότατα κατόπιν προσυνεννόησης- και ανταλλάσσει το παπικό καπελάκι με ένα άλλο για να το χρησιμοποιήσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Προσοχή! Δεν χρησιμοποιεί το Βατικανό τους κοσμικούς παράγοντες για να κάνει φιλανθρωπία, αλλά οι κοσμικοί παράγοντες χρησιμοποιούν το Βατικανό για να κάνουν φιλανθρωπία.!!!

Πλήρης η εκκοσμίκευση του Βατικανού.

Αυτό που με ανησυχεί δεν είναι τι κάνει το Βατικανό αφού δεν είναι Εκκλησία, αλλά τι κάνουν ορθόδοξοι ιεράρχες και άλλοι κληρικοί, οι οποίοι μιμούνται τις επικοινωνιακές σαπουνόφουσκες του Βατικανού και άλλων αιρετικών επειδή έτσι νομίζουν ότι δήθεν πλησιάζουν τον κόσμο και δη τους νέους.

Πηγαίνουν σε γήπεδα για να παρακολουθήσουν αγώνες, φωτογραφίζονται με φανέλλες ποδοσφαιρικών ομάδων, κυκλοφορούν με πολύχρωμα αντερί, συχνάζουν σε καφετέριες, σε ακρογιαλιές κτλ..

Σε κάποια στιγμή όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι το ζητούμενο δεν είναι να γίνει η Εκκλησία κόσμος αλλά να εκχριστιανιστεί ο κόσμος.

Οι άνθρωποι -ακόμη και οι κοσμικοί άνθρωποι- δεν ζητούν απο τους κληρικούς κάτι διαφορετικό από αυτό που ζητά ο Χριστός: Αγιότητα. Οταν οι κληρικοί, οι μοναχοί και οι συνειδητοί χριστιανοί δώσουν απτά δείγματα γραφής στους πιστούς ότι έχουν αγιότητα τότε κατανύσσονται και οι καλοπροαίρετοι εξ αυτών οδηγούνται σε μετάνοια και συνδέονται με τον Χριστό και την Εκκλησία. Αλλιώς γίνονται είδηση στα ΜΜΕ...

Στις μέρες μας η εκκοσμίκευση και ο Οικουμενισμός -και δη ο λαικός Οικουμενισμός- είναι οι μεγαλύτεροι πειρασμοί της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment