Wednesday, September 17, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ



ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο dogma.gr:

“Στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dogma.gr η συνάντηση για την οποία έχουν ενημερωθεί Αθήνα και Φανάρι, διοργανώθηκε κάτω από απόλυτη μυστικότητα.

Ένας πολύ μικρός αριθμός συνεργατών του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γνώριζε το θέμα, για το οποίο οι πρώτες σκέψεις είχαν γίνει πριν από περίπου ένα χρόνο.

Την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας θα είναι ο πρώτος ηγέτης ελληνικού αριστερού κόμματος που θα έχει συνάντηση με Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Όσο για την ατζέντα των συζητήσεων και τον λόγο για τον οποίο ο κ. Τσίπρας ζήτησε την συνάντηση αυτή, μέχρι στιγμής τουλάχιστον η Κουμουνδούρου δεν έχει διαρρεύσει το παραμικρό.”

Στο Αγιον Ορος πήγε επειδή αναγνωρίζει "την πολιτισμική αξία του Αθωνα", ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας. 

Αλήθεια! Στο Βατικανό γιατί θα πάει; Για να παραστήσει τον μεγάλο ηγέτη που συναντάται με όλες τις μεγάλες προσωπικότητες της υφηλίου; Για να δελεάσει τις ψήφους των εν Ελλάδι Παπικών; Για να πουλήσει πνεύμα στον Ιησουίτη Πάπα Φραγκίσκο; Για να του πετάξει καμιά κοτσάνα από αυτές που συνηθίζει να αμολά ευκαίρως-ακαίρως; Για να τον εντυπωσιάσει με την άνετη πολυγλωσσομάθειά του;

Ποιος τη χάρη σου, Αλέξη μου! Μετά την ευχή της Παναγίας του “Αξιον εστίν” θα πάρεις την ευχή και του “Αγίου Πατέρα”, του “αγίου αδελφού” του Παναγιότατου, του “αγιότατου επισκόπου της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης”! 

Στον μουφτή του Καίρου πότε θα κάνεις επίσκεψη με το καλό για να δελεάσεις και τους μουσουλμάνους ψηφοφόρους; Ή μήπως εκείνους τους έχεις δεδομένους έτσι κι αλλιώς λόγω της άκρατης εθνομειοδοσίας σου; 

Ας είναι! Αφού η ευχή του μουφτή του Καίρου σου έχει δοθεί εκ του μακρόθεν -λόγω εθνομειοδοσίας- από καιρό, άντε να πάρεις τουλάχιστον την ευχή του Δαλάι Λάμα!

No comments:

Post a Comment