Wednesday, September 17, 2014

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΤΤΑΔΑΚΗ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΟΤΤΑΔΑΚΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διάβασα, στο ιστολόγιο “Αναστάσιος”, άρθρο του κ. Αθανάσιου Κοτταδάκη, που επιγράφει “Η αντιστροφή της μεγάλης αντιστροφής του Χριστού”, με το οποίο προσπαθεί να αποδείξει -με έωλα επιχειρήματα- ότι δεν είναι οικουμενιστής. 

Το μακροσκελές άρθρο του δημοσιεύτηκε σχεδόν αυτούσιο πριν είκοσι σχεδόν χρόνια στο περιοδικό “Σύναξη” με αφορμή τη συνάντηση του Παναγιότατου με τον Πάπα Ιωάννη-Παύλο Β΄ Βοιτύλα.

Ενώ αρχίζει το άρθρο του εκφράζοντας πικρία και παράπονο επειδή οι σχολιογράφοι της προηγούμενης ανάρτησης στο ίδιο ιστολόγιο τον χαρακτήρισαν οικουμενιστή, στη συνέχεια στοιχειοθετεί με αδιάσειστα στοιχεία ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας συνειδητός -γράφε ασυνείδητος- οικουμενιστής και θεολόγος με απολύτως αλλοτριωμένη ορθοδόξως συνείδηση.

Δεν θα σταθώ σε όλα τα σημεία της αναφοράς του κ. Κοτταδάκη επειδή αυτό θα χρειαζόταν χρόνο και χώρο.

Θα σταθώ μόνον σε ένα σημείο.

Τόσο ορθόδοξος θεολόγος είναι ώστε διαμφισβητεί ότι οι Παπικοί ειναι αιρετικοί!!!

Κύριε Κοτταδάκη ευτυχώς για μας και δυστυχώς για σας διαφωνεί μαζί σας η Γ΄ Οικουμενική Σύνοδος.

Οπως ασφαλώς γνωρίζετε η Α΄ και η Β΄ Οικουμενικές Σύνοδοι διατύπωσαν το Σύμβολο της Πίστεως που απαγγέλλουμε σήμερα. 

Η Γ΄ εν Εφέσω Οικουμενική Σύνοδος αναθεματίζει, όπως ελπίζω να γνωρίζετε, όποιον προσθέσει ή αφαιρέσει κάτι από το Σύμβολο της Πίστεως, που θέσπισαν οι δύο πρώτες Οικουμενικές Σύνοδοι.

Οπως είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε οι Παπικοί πρόσθεσαν το Filioque στο Σύμβολο της πίστεως!

Μπορείτε να μας πείτε βάσει ποιας λογικής οι Παπικοί δεν είναι αιρετικοί αφού εμπίπτουν στα αναθέματα της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου;

Βεβαίως πολλές άλλες Σύνοδοι στη συνέχεια -20 τον αριθμό- χαρακτηρίζουν τους Παπικούς αιρετικούς και βεβαίως έτσι τους χαρακτηρίζει σύμπασα η Πατερική Γραμματεία που ασχολήθηκε με τον Παπισμό.

Με όλο το σεβασμό, κ. Κοτταδάκη, ποιος είστε εσείς που νομίζετε ότι έχετε το ανάστημα να αντιλέγετε στην Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο, σε είκοσι συνολικά Συνόδους και στο σύνολο της Πατερικής Γραμματείας που ασχολήθηκε με το θέμα;

Είστε, λοιπόν, οικουμενιστής κ. Κοτταδάκη;

Απαντούμε: Understatement!

Είναι μεγάλη ντροπή ότι διατυπώνετε τόσο αθεολόγητες και κακόδοξες κυριολεκτικά θέσεις. Δεν νομίζετε ότι κάθε άνθρωπος -αφού άδηλη είναι η ώρα του θανάτου μας- πολλώ μάλλον άνθρωπος της ηλικίας μας -αντιλαμβάνομαι ότι είστε κατά δεκαπέντε χρόνια πρεσβύτερός μου στην ηλικία- δεν έχει την πολυτέλεια να διατυπώνει τόσο σοβαρές κακοδοξίες;

No comments:

Post a Comment