Wednesday, January 25, 2012

ΝΕΚΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ



ΝΕΚΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Αναφέρει ρεπορτάζ του Γραφείου Ειδήσεων Amen.gr: “Τραγικό θάνατο, από πυρά τρομοκρατών, βρήκε την Τετάρτη αργά το απόγευμα ο Ορθόδοξος ιερομόναχος Βασίλειος Nασαρ, στην Χάμα (Απάμια) της κλυδωνιζόμενης και ποικιλοτρόπως δοκιμαζόμενης Συρίας.


Ο μακαριστός πατέρας Βασίλειος, βρισκόταν στην Μητρόπολη όταν έλαβε ένα τηλεφώνημα κατά το οποίο τον ενημέρωσαν ότι ένας ενορίτης είχε δεχθεί πυροβολισμό, στην πόλη Χάμα, και κείτονταν αιμόφυρτος. Αμέσως ο άτυχος 30χρονος κληρικός έσπευσε να τον βοηθήσει. Μαζί του πήγε και ο π. Παντελεήμονας Ίσα. Μόλις έφτασαν στον τόπο άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο π. Βασίλειος επί τόπου.


Ο μακαριστός π. Βασίλειος - κατά κόσμον Μάζιν - γεννήθηκε το 1982 στο χωριό Κφάρμπο της Χάμα. Ολοκλήρωσε τις θεολογικές του σπουδές στην Θεολογική σχολή του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού - Μπάλαμαντ, απ’ όπου πήρε και το μεταπτυχιακό. Υπηρετούσε στο χωριό του και στην πόλη Χάμα, ενώ δίδασκε την βυζαντινή μουσική στην μουσική σχολή Αγίου Κοσμά του Μελωδού την οποία είχε ιδρύσει ο ίδιος στην Μητρόπολη.”


Αυτό που φοβόμαστε τελικά έγινε. Αυτό που προσευχόμαστε να μην αρχίσει ήδη άρχισε με πρώτο τραγικό θύμα ένα εξαίρετο παραδοσιακό ιερομόναχο του Πατριαρχείου Αντιοχείας τον π. Βασίλειο Μάζιν, ο οποίος χτυπήθηκε από βόλι στην προσπάθεια του να περιθάλψει ένα πληγωμένο.


Ολα δείχνουν ότι δύσκολα θα επιβιώσει το καθεστώς Ασσάντ. Μια σουνιτική επαναστατική ομάδα θα αναλάβει τα ηνία της χώρας και οι αναπόφευκτοι διωγμοί των ομοδόξων αδελφών μας στη Συρία θα επακολουθήσουν με μαθηματική ακρίβεια οι οποίοι θα έχουν ως θλιβερή κατάληξη τον ξεκληρισμό των Ορθόδοξων πιστών από τη γη των προγόνων τους.


Ας μην κοροιδεύουμε τον εαυτό μας. Τα απομεινάρια της χριστιανωσύνης στη Συρία, που υπήρξε προπύργιο του χριστιανισμού για αιώνες, οδεύει προς το ιστορικό τέλος του.


Ακόμη μια λυχνία της Ανατολής - της μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας - θα σβήσει.


Θλιβόμαστε βαθύτατα για τα δεινά που θα ακολουθήσουν και θλιβόμαστε ακόμη περισσότερο επειδή είμαστε εντελώς ανήμποροι να έρθουμε αρωγοί στους ομόδοξους αδελφούς μας Αραβες του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Ο Θεός ας τους φυλάει από κάθε επιβουλή.


No comments:

Post a Comment