Saturday, January 21, 2012

ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΚΑΙ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ


ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ ΚΑΙ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΤΡΩΝ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

=========


Είναι αδιανόητο η Εκκλησία να ευτελίζεται σχεδόν καθημερινά με τα Βυζαντινής μεγαλοπρέπειας συλλείτουργα και να φανερώνει έτσι την κουφότητα όσων συμμετέχουν σε αυτές τις εκδηλωσεις με τις οποίες εκκοσμικεύεται το φρόνημα της Εκκησίας και κατασκανδαλίζονται οι πιστοί.


ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΑ

______________


Δυστυχώς ορισμένοι εκ των ιεραρχών έχουν μονίμως τις ταξιδιωτικές αποσκευές τους έτοιμες για ιεραποδημίες για πολυαρχιερατικά συλλείτουργα σε όλα τα μήκη και τα πλάτης της Ελληνικής επικράτειας και επέκεινα.


Ο γνωστός οικουμενιστής και νεωτεριστής Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄μάλιστα χρησιμοποιεί ιδιωτικό ελικόπτερο για τις μεταβάσεις του για να προφταίνει τα ατέλειωτα πανηγύρια παντού.


ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

___________


Αυτή η παγκάκιστη πρακτική κατέστη κυριολεκτικά θεσμός από τις θλιβερές μέρες της Αρχιεπισκοπείας του αλήστου μνήμης Χριστοδούλου του επισωρεύσαντος άπειρα κακά στην Εκκλησία, και ο οποίος είχε μια εγγενή τάση για τα πανηγύρια και τις φιέστες λόγω της κενότητας, του δημοσιοσχετιστικού ήθους και της ρηχότητας που τον χαρακτήριζε.


ΚΑΜΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΠΙ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

____________


Με την άνοδο του Ιερωνύμου τα πράγματα κάθε αλλο παρά βελτιώθηκαν. Εξαιτίας μάλιστα της πρωτοφανούς κρίσεως που ζούμε ο κόσμος σκανδαλίζεται αφόρητα όταν βλέπει τις ατέλειωτες στρατιές των αρχιερέων να ευτελίζουν την Εκκλησία με πολυδάπανες φιέστες για ασήμαντα γεγονότα όπως είναι τα ονοματήρια των ιεραρχών ή τα anniversaries της χειροτονίας τους.


ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΧΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

__________


Με βαθύτατη θλίψη καταγράφουμε επίσης ότι αυτού του είδους οι ασχημίες άρχισαν να γίνονται θεσμός και στην Κύπρο και αφορά τους πλείστους - ευτυχώς όχι ακόμη όλους - τους εν Κύπρω ιεράρχες.


Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΠΑΤΡΩΝ Κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

____________


Γι’ αυτό με μεγάλη χαρά οι πιστοί διάβασαν την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών αναφορικά με τα ονοματήρια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομου. Ετσι μιλούν και έτσι ενεργούν όσοι έχουν ορθόδοξο φρόνημα και όσοι αγαπούν τον Χριστό και την Εκκλησία. Οπως μιλά η Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών για τα ονοματήρια του Σεβασμιότατου.


ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

___________


Ελπίζουμε ότι το παράδειγμα του Αγίου Πατρών και άλλων ιεραρχών μας, που δεν επιδίδονται σε αυτές τις ασχημίες, θα το ακολουθήσουν όλοι οι ιεράρχες μας και ότι θα ληφθεί σχετική συνοδική απόφαση που θα θέτει τέρμα σε αυτά τα καρναβαλίστικα, που απάδουν στο υψηλό της αρχιερωσύνης υπούργημα.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, η οποία μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


Η Ι. Μ. ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


Εκ της Ι. Μ. Πατρών

===============


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, κατά την ημέραν των ονομαστηρίων του, 27ην Ιανουαρίου εορτήν της ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις πατρός ημών Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, θα περιοσθή στην τέλεση του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας εις Ιεράν Μονήν της Μητροπόλεώς του και δεν θα δεχθή ευχάς εις το Επισκοπείον Πατρών.

Παρακαλεί τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό, να προσευχηθούν υπέρ του Επισκόπου των και επειδή, όπως και κατά το παρελθόν έχει δηλώσει, δεν δέχεται δώρα, παρακαλεί όσους θα ήθελαν, να βοηθήσουν το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών προς ανακούφιση των ενδεών αδελφών μας, οι οποίοι κάθε ημέρα γίνονται και περισσότεροι.



ΠΗΓΗ:


Πυλώνας εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment