Saturday, January 14, 2012

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ!


ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Για δέστε τα τελευταία κατορθώματα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Εκεί που όλοι είπαμε μπράβο Μακαριότατε εξέδωσες καλή ανακοίνωση για την προφυλάκιση του Γέροντα Εφραίμ έρχεται μια είδηση που φέρνει τα πάνω κάτω.

Εκεί που πήγαμε να βάλουμε καλό λογισμό ότι ο Μακαριότατος κινήθηκε με αγνές προθέσεις τώρα μαθαίνουμε ότι δεν πρόφτασε να στεγνώσει η μελάνη της υπογραφής του στο φιλικό Ανακοινωθέν υπέρ του Γέροντα Εφραίμ και ο πρόεδρος των Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος ετοίμασε τις ταξιδιωτικές του αποσκευές και βρίσκεται ήδη επικεφαλής κλιμακίου στη Ρωσία για επενδύσεις!!!

Αυτό που δεν κατανοώ είναι για ποιο λόγο οι αρχιερείς της ΕΚΥΟ επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Εξωτερικών υποθέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Σεβ. Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα.

Για οικονομικά θέματα δεν πήγαν στη Ρωσία; Δεν θα έπρεπε να δουν τον Μητροπολίτη που είναι υπεύθυνος για τις οικονομικές υποθέσεις της Εκκλησίας της Ρωσίας ή πολιτειακούς και επιχειρηματικούς παράγοντες που σχετίζονται με επενδύσεις;

Σε κάθε περίπτωση το θέμα δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζαμε από την αρχή ότι ο Αγιος Μεσογαίας κατόρθωσε να κινήσει τα νήματα υπέρ του Γέροντα.

“Ο πονηρός, ύπουλος, άφιλος και διπλοπρόσωπος Αρβανίτης”, όπως αποκαλεί τον Μακαριότατο ο Σεβ. Δωδώνης, είχε κρυφό άσσο στο μανίκι του.

Θέλετε Ανακοίνωση υπέρ του π. Εφραίμ είπε στους διασομελαβητές; “Εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν.”!!!

Τώρα κατανοώ γιατί η Ανακοίνωση έχει ορισμένα κενά και κρατούμενα που πρόσεξα μεν από την αρχή αλλά δεν μπορούσα να τα ερμηνεύσω. “Οι ανίδεοι Αντιοχείς διαβάζουν Εμονίδην” όπως λέγει και ο ποιητής.

Αγαθές προθέσεις ο Ιερώνυμος.!!! Ωραίο ανέκδοτο.

Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.

*****


Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΥΟ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΠΕΔΥΤΕΣ

Του Νίκου Παπαχρήστου
=============

Στην Ρωσική πρωτεύουσα βρίσκονται από την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος και ο Γενικός Διευθυντής της ίδια υπηρεσίας, Αρχιμ.Αντώνιος Αβραμιώτης για διερευνητικές επαφές με επιχειρηματίες και επενδυτές. Οι επαφές γίνονται στο πλαίσιο των προσπαθειών για αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Νωρίτερα σήμερα οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος συναντήθηκαν μεταξύ άλλων και με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Το ταξίδι γίνεται στον απόηχο της ανακοινώσεως της ΔΙΣ για την στήριξη του προφυλακισμένου ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, για την κατάσταση του οποίου έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Εκκλησία και η Κυβέρνηση της Ρωσίας

ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΜΗΝ

No comments:

Post a Comment