Monday, January 30, 2012

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ; ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ!


ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ;


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===========


Προσποιούμαστε ότι δεν ακούμε, δεν βλέπουμε και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Δικαίωμά μας να εθελοτυφλούμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πέσουμε σε βαθύ γκρεμό.


Αναφερόμαστε σε δύο πράγματα.


Καταρχήν στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού στη βάση του συνεταιρικού κράτους της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας (γράφε συνομοσπονδίας ή για να ακριβολογούμε των δύο κρατών).


Ο κ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ

_____________


Εκτός των άλλων κατορθωμάτων του ο κ. Χριστόφιας δέχτηκε την παραμονή τουλάχιστον 50,000 - 60,000 εποίκων.


Υπογραμμίστε το τουλάχιστον. Επειδή όταν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος διαμαρτυρήθηκε για την νέα άνευ ουδενός ανταλλάγματος αυτή παραχώρηση στους Τούρκους, ο κ. Χριστόφιας απάντησε με αναίδεια χιλίων πιθήκων: “Μακάρι να δεχτεί τελικά η Τουρκία να παραμείνουν μόνον 50,000 - 60,000 έποικοι!!!”


Αντιλαμβάνεστε τι λέγει;


Οτι οι έποικοι που θα παραμείνουν μετά τη λύση θα είναι πολλαπλάσιοι των 50,000 - 60,000 επειδή απλούστατα ο μέγαλος Statesman κ. Χριστόφιας εξαρτά την αποδοχή του αριθμού των εποίκων που θα παραμείνουν από την συγκατάθεση της Αγκυρας.!!!


Μπορείτε να μου πείτε για ποιο ακριβώς λόγο (it better be a good one!) η Τουρκία είναι διατεθειμένη να συγκατανεύσει να μείνουν μόνον 60,000 έποικοι και όχι ανεξαίρετα όλοι ή σχεδόν όλοι από αυτούς;


ΦΟΒΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ

______________


Τι σημαίνει όμως αυτό πέραν από τη συνεπακόλουθη εξάρτηση της πλειοψηφίας των Τούρκων στο ομόσπονδο κράτος;


Οχι μόνον ότι οι έποικοι υπερτερούν ήδη και θα συνεχίσουν να υπερτερούν στα κατεχόμενα ακόμη και μετά την πιθανή λύση και ότι ο δεσμός τους με την Τουρκία θα είναι πολύ στενός, αλλά ότι ελλοχεύει ένας ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος.


Οι μεν Τουρκοκύπριοι δεν ήταν στην πλειοψηφία τους φανατικοί μουσουλμάνοι στο παρελθόν. Δεν ξέρω σήμερα.


Αλλά όλοι αυτοί οι κουβαλητοί από τα βάθη της Τουρκίας δεν είναι επιρρεπείς στον φονταμενταλιστικό Ισλαμισμό; Και δεν υπάρχουν ήδη λίαν ανησυχητικές πληροφορίες για δραστηριοποίηση ακραίων Ισλαμιστών στη Βόρεια Κύπρο;


Αρα δεν κινδυνεύει η Κύπρος μόνον να γίνει προτεκτοράτο της Αγκυρας, αλλά και να οδηγηθεί μια μέρα σε καθεστώς Σαρίας.


Κινδυνολογώ;


Για ρωτήστε τους χριστιανούς του Ιράκ, της Αιγύπτου και της Συρίας και μετά τα ξαναλέμε.


Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;


Διαβάστε την είδηση που ακολουθεί και θα καταλάβετε.

ΑΚΟΥΕΤΩΣΑΝ ΤΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΣΤΕΣ

____________


Και το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφερόμαστε και το οποίο θα επισημάνουμε τηλεγραφικά: Ακουέτωσαν ταύτα και οι αφελείς, εθελότυφλοι και συγκρητιστές εραστές των Διαθρησκειακών Διαλόγων.


*****


ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΟΡΙΤΣΙ

ΤΗΝ ΕΠΝΙΞΑΝ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΚΑΙ Η ΠΕΘΕΡΑ ΤΗΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Ο σύζυγος της, της είχε πει ότι αν γεννούσε για τρίτη φορά κορίτσι, θα τη σκότωνε. Και έκανε την απειλή του πράξη με τη βοήθεια της μητέρας του.


Πριν από τρεις μήνες, η 30χρονη Στόρεϊ γέννησε το τρίτο παιδί της. Ήταν κι αυτό κορίτσι, όπως και τα δυο προηγούμενα του ζευγαριού. Η γέννηση του παιδιού της, έγινε η καταδίκη της νεαρής Αφγανής μητέρας.


Ο άνδρας της, ο πατέρας των παιδιών της και η πεθερά της, την έπνιξαν μόνο και μόνο γιατί το τρίτο παιδί της οικογένειας ήταν κορίτσι. Λες κι έφταιγε εκείνη. Λες κι επέλεξε το φύλο του παιδιού.


«Δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της και την πεθερά της σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην περιοχή Καναμπάντ της επαρχίας Κουντούζ», δήλωσε στο Γερμανικό πρακτορείο ο Σαγιέντ Σαρουάρ Χουσεϊνι.


«Συλλάβαμε την πεθερά της Στόρεϊ και αναζητούμε τον σύζυγό της, ο οποίος διαφεύγει», είπε.


Δεν είναι η πρώτη σοκαριστική ιστορία για την τύχη μιας γυναίκας που βγαίνει στο φως. Τον περασμένο μήνα, μια έφηβη διασώθηκε από την αστυνομία στην γειτονική επαρχία Μπαγκλάν μετά τον βασανισμό της από τα πεθερικά της και την κράτησή της επί έξι μήνες μέσα σε μια τουαλέτα επειδή αρνούνταν να εκπορνευθεί.


Οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επανειλημμένως εκφράσει ανησυχίες για τη μεταχείριση των γυναικών στην αφγανική κοινωνία.


Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών του 2010 αναφέρει ότι σχεδόν το ένα τρίτο όλων των γυναικών στο Αφγανιστάν εκτίθενται σε κάποιον βαθμό σωματικής και ψυχολογικής βίας και ότι περίπου 25% υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση.


ΠΗΓΗ:



Πολίτης,


NEWSIT

No comments:

Post a Comment