Friday, January 13, 2012

ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗ


ΜΕΓΑΛΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

============


Για μια ακόμη φορά στο πρόσωπο του μαρτυρικού Αρχιεπισκόπου Αχριδών Ιωάννη το εθνοφυλετικό μίσος των Σκοπιανών έκανε το θαύμα του.


Ο Σεβασμιότατος συνελήφθη και πάλιν με πλαστές κατηγορίες και ρίχθηκε στη φυλακή σε κελί με 6 εγκληματίες.


Το μοναστήρι του κυριολεκτικά πένεται. Οσοι μπορούν να βοηθήσουν ας μη ολιγωρήσουν να πράξουν το καθήκον τους.


Δυστυχώς ο εθνοφυλετισμός τρώει τις σάρκες της Εκκλησίας. Ορισμένοι όμως δυστυχώς δεν αντιλαμβάνονται ότι αντιμετωπίζουμε το θέριεμα μιας φοβερής αίρεσης και βαττολογούν ανοησίες περί διαμάχης πρωτείων.!!!


Υπάρχει ασφαλώς εν εξελίξει αθέμιτη μάχη για τα πρωτεία, αλλά αυτή τη στιγμή ο Αχρίδος Ιωάννης δεν βρίσκεται στη φυλακή για τα πρωτεία, αλλά επειδή δεν συνεργεί στην ιδεολογία του εθνοφυλετικού μορφώματος των Σκοπιανών και μένει πιστός στην Εκκλησία της Σερβίας της οποίας είναι μέλος.


Αυτοί οι άνθρωποι που συμπεριφέρονται με αυτόν τον παράνομο και ανήθικο τρόπο προς τον Σεβασμιότατο θέλουν να γίνουν μέλη Ευρωπαικών θεσμών, ενώ παραβιάζουν κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΧΡΙΔΟΣ ΙΩΑΝΝΗ


Του κ. Μιχαήλ Τρίτου,

Κοσμήτορος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης

==================


Ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και Καθηγητής της Ιστορίας και του Συγχρόνου Βίου των Σλαβικών και λοιπών Ορθοδόξων Εκκλησιών κ. Μιχαήλ Τρίτος μίλησε στη "Romfea.gr" για την εκ νέου σύλληψη και φυλάκιση του Αρχιεπισκόπου Αχριδών Ιωάννου.

“Τα τελευταία χρόνια με πόνο ψυχής και ιερή αγανάκτηση παρακολουθούμε τη βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αχριδών και Μητροπολίτου Σκοπίων Ιωάννου.

Ο μαρτυρικός Ιεράρχης δέχεται αλλεπάλληλες καταδικαστικές αποφάσεις από τα ποινικά δικαστήρια των Σκοπίων, επειδή είχε το θάρρος να διακηρύξει ότι η Εκκλησία των Σκοπίων είναι σχισματική, γιατί περιφρονεί βασικές αρχές της Ορθοδόξου Εκκλησιολογίας και προτάσσει εθνοφυλετικές σκοπιμότητες.

Αρχικά κατηγορήθηκε για διασπορά θρησκευτικού και εθνικού μίσους. Τελευταία ότι καταχράστηκε χρήματα.

Κατηγορίες ψευδείς, άδικες και άριστα σκηνοθετημένες.

Ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται στις φυλακές “Ιντρίζοβο” μέσα σε θάλαμο έξι ατόμων που βαρύνονται για εγκληματικές πράξεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης είναι ελληνομαθής, διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και βρίσκεται σε εκκλησιαστική κοινωνία με τη Μητέρα Εκκλησία της Σερβίας, η οποία αρχικά τον όρισε Έξαρχό της στα Σκόπια και αργότερα Αρχιεπίσκοπο και Πρόεδρο της κανονικής Συνόδου.

Δυστυχώς, μια χώρα που ισχυρίζεται ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες και επιθυμεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο βάθος της στηρίζει ένα απολυταρχικό καθεστώς και αγωνίζεται για τη σωματική και ηθική εξόντωση του Αρχιεπισκόπου υπό τη σιωπηλή αδράνεια και αδιαφορία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Ο μαρτυρικός αυτός Ιεράρχης και η υπ’ αυτόν μοναστική αδελφότητα έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα επιβιώσεως.

Γι’ αυτό απαιτείται η ηθική και οικονομική τους στήριξη. Όσοι επιθυμούν να τους βοηθήσουν, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6937-257655 για να τους υποδειχθεί ο τρόπος βοηθείας”.


ΠΗΓΗ:

Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”


No comments:

Post a Comment